”Världens elit har enat sig” – förklaras det på World Economic Forum

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Makteliten runt om i världen samlar sig mer och mer kring samma agenda. Men folken misstror också eliten mer och mer. Den slutsatsen drog en professor under World Economic Forums ”The Great Narrative”-konferens nyligen.

Det var under World Economic Forums ”The Great Narrative”-möte i november förra året som bland andra WEF-bossen Klaus Schwab diskuterade hur man ska skapa ”en bättre värld”.

– Morgondagens värld kommer vara annorlunda från den vi upplever i dag, sade Schwab i början av diskussionen.

Deltog gjorde även Ngaire Woods, professor i global ekonomisk styrning vid Oxfords universitet.

Under debatten sade hon något som nu fått många i sociala medier att höja på ögonbrynen.

– För mig är det stora problemet att få folk att följa med oss, förklarar hon.

– De goda nyheterna är att eliten över hela världen litar på varandra mer och mer. Så vi kan ena oss och skapa fantastiska saker ihop. De dåliga nyheterna är att i varenda land litar majoriteten av människor allt mindre på samma elit.

Enligt Woods kan alltså makteliten enas om så kallade gröna energikällor och andra förändringar. Men om folkens misstro kvarstår kommer det vara ett stort problem.

– Så vi kan leda, men om folket inte följer med kommer vi inte komma dit vi vill.

Syftet med World Economic Forum är att samla hela världens ledare under en ny global ordning. Genom ”The Great Reset” – som man öppet talar om – är avsikten att återstarta världen utifrån klimatideologisk neomarxism. Världen ska bli ”hållbar” med ”cirkulär delningsekonomi” där folket inte äger saker, sägs det. Detta är något den svenska regeringen nu försöker driva igenom. Planen är att utnyttja ”pandemin” för att göra detta. Organisationen anklagas för att vara machiavellisk och under årets Davoskonferens lät man Kinas kommunistdiktator Xi Jinping öppna mötet. Diktatorn talade bland annat om att världen måste bygga en ”global hälsogemenskap”.

”Behöver kapitalismen lite marxism för att överleva den fjärde industriella revolutionen?”, står det i en artikel på World Economic Forums hemsida som vidare hävdar att en ”korsbefruktning av idéer mellan kapitalism och marxism är värdig en seriös diskussion”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program