Har världen blivit en James Bond-film?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världen kommer bli en bättre plats om den tar efter och tar hand med kommunistdiktaturer, massvaccinerar jordens befolkning mot förkylningsviruset omikron, uppnår koldioxidneutralitet, strävar efter klassutjämning samt gör den mer ”inkluderande”. Ungefär det var budskapet när Världsekonomiskt forum, WEF, 2022 inleddes på måndagen. Kinas kommunistpresident Xi Jinping öppnade mötet med ett tal om ”global hälsogemenskap”.

Coronasmittan är numera jämförbar med en förkylning mindre dödlig än en influensa.

Pandemin är i princip över. På IVA i Sverige ligger det fortfarande bara ett hundratal covidpatienter, trots massiv smittspridning av omikron. Det verkar inte spela någon roll hur mycket virusvarianten sprider sig. I Danmark är det nu nästan 30.000 smittfall per dag – men allt färre IVA-patienter: 53 stycken i hela landet, mot 80 i början av januari.

Omikron är i sig mild, infekterar mer eller mindre alla och ger naturlig immunitet.

Men på globalistmötet Världsekonomiskt forum 2022 försöker man envist fortsätta utmåla viruset som enormt farligt och något världen måste fortsätta kriga mot.

Enligt FN-chefen Antonio Guterres måste ”hela världen vaccineras” för att pandemin ska anses avslutad, sade han på Davosmötet enligt Today.

– I detta avgörande ögonblick ser jag flera prioriteringar i den globala agendan. Vi måste fortsätta kämpa mot den globala pandemin, förklarade WEF-bossen Klaus Schwab, som i sociala medier komiskt liknas vid en James Bond-skurk, i sitt inledande tal.

Schwab, som talar som om han ledde världen, presenterade kort därefter Kinas president Xi Jinping, som officiellt var den som öppnade mötet.

Men Schwabs eget tal påminde också om socialism, en grön-röd sådan.

– Vi måste återstarta och påskynda förvandlingen mot netto-nollutsläpp och hitta naturliga lösningar. Vi måste minska klyftan mellan rika och fattiga, för att uppnå en mer hållbar global utveckling. Med dessa mål i åtanke är det med stor ära och privilegium jag presenterar hans excellens Xi Jinping, president av Folkrepubliken Kina, att öppna Davos Agenda, sade Klaus Schwab samtidigt som han hyllade samhällsutvecklingen i den kommunistiska diktaturen.

Riktat till Kinas ledare, fortsatte Klaus Schwab:

– Jag delar starkt dina kommentarer om att mänskligheten har gjort framsteg genom att övervinna svårigheter. När det uppstår problem, bör vi ta varandras händer och anta utmaningen. Jag tror detta är den bästa tiden för ledare att gå ihop och tillsammans arbeta för att göra världen mer inkluderande och hållbar.

Xi Jinping använde krigstermer när han talade om covid-19, och den kinesiske presidenten klargjorde bland annat att han vill fortsätta massvaccinera världen.

– Pandemin har visat sig vara utdragen. Det återuppstår nya varianter som sprider sig snabbare. Detta utgör ett allvarligt hot mot människors säkerhet och hälsa, påstod han och fortsatte:

– Länder behöver stärka det internationella samarbetet mot covid-19, bedriva aktivt samarbete kring forskning och utveckling av läkemedel, gemensamt uppföra flera försvarslinjer mot coronaviruset och påskynda ansträngningarna för att skapa en global hälsogemenskap för alla.

Nu ska man försöka få Afrika att ta ”vaccinet”.

– Särskilt viktigt är det att använda vaccinen som ett kraftfullt vapen, säkerställa en rättvis distribution, påskynda vaccination och täppa till den globala immuniseringsklyftan, för att skydda människors liv, hälsa och försörjning. Kina har redan skickat över två miljarder doser vaccin till mer än 120 länder och internationella organisationer. Kina kommer ge ytterligare en miljard doser till afrikanska länder, varav 600 miljoner doser doneras, och vi kommer också att donera 150 miljoner doser till ASEAN-länderna, förklarade den kommunistiske diktatorn.

Världsekonomiskt forum har tidigare presenterat en framtidsutsikt om hur världen kommer se ut år 2030: ”Du kommer inte äga någonting, och du kommer vara glad.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program