Intern kritik mot Mattias Karlsson (SD) efter påhopp mot Alternativ för Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Den tidigare gruppledaren i riksdagen och nuvarande landsbygdspolitiska talespersonen för Sverigedemokraterna, Mattias Karlsson, har gjort verbala utfall mot Alternativ för Sverige på Facebook. Han anklagar partiet för ”Putin-fjäsk” och han menar också att partiet är ”kvasi-fascister”.

Karlsson som själv gärna framställer sig som Sverigedemokraternas chefsideolog har ofta kritiserats internt inom partiet för sina nattliga skriverier främst på Facebook.

Karlsson får nu kritik från flera håll avseende sitt utspel. Riksdagsledamoten och den tidigare sverigedemokraten Roger Richthoff är kritisk på sin Facebook.

– Då var det dags för Mattias Karlsson att bidraga till smutskastningen av AFS och tidigare arbetskamrater, skriver han.

Han fortsätter sedan kryptiskt.

– Jag hoppas han inte tillbringar nätterna på samma sätt som tidigare. Men det kommenterar jag inte vidare.

En högt uppsatt sverigedemokrat på det lokala planet är frän i sin kritik av partiets självutnämnda chefsideolog.

– Mattias verkar se fascister i de partier som kommer underifrån och utmanar SD om väljare. För mig är det ett tecken på desperation. Han om någon borde veta hur det är när man sätter etiketter på partier, säger sverigedemokraten som vill vara anonym då personen annars riskerar uteslutas.

Han menar att Mattias Karlsson inte är någon tillgång för partiet.

– Har aldrig tyckt att Mattias är en tillgång. Han har tidigare fått förklara sig för både media och och Facebookvänner vad han menar med sina inlägg sent på kvällarna. Mattias är en person, som enligt sig själv, aldrig gör några fel och det är alltid andra som har fel eller tolkar hans inlägg fel. Han får skriva vad han vill, men han är aldrig sen med att påpeka vad andra skriver eller säger.

Andra sverigedemokrater på det lokala planet som Swebbtv Nyheter varit i kontakt med riktar snarlik kritik mot Karlsson.

Karlsson har också gjort sig känd för att ha haft kontakter med den vänsterextrema organisationen Expo för att jaga sina egna partimedlemmar.

I en intervju med Aftonbladet 2015 förklarade då Karlsson att han oroade sig över att det kunde finnas partimedlemmar som hade kontakter med Motpol, vilket han menar är en del av den neofascistiska rörelsen i Sverige och att de försökte använda sverigedemokrater de hade band till för sina egna syften.

– Genom att skapa band till mer hårdföra medlemmar hos oss för att radikalisera partiet inifrån. Det tycker jag är oroande, sade Karlsson till Aftonbladet då.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program