Vaccinerade personer mer antiryska än ovaccinerade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En persons vaccinationsstatus påstås kunna förutsäga vad personen har för uppfattning om Ukrainakriget. En ny undersökning från Kanada visar att ”vaccinvägrare är mycket mer sympatiska med Ryssland”, rapporterar Toronto Star.

Det är det kanadensiska forskningsföretaget EKOS Research, specialiserat på marknadsundersökningar och opinionsundersökningar, som undersökt allmänhetens attityder till Rysslands invasion av Ukraina beroende på vaccinationsstatus.

Undersökningen visar bland annat att vaccinerade är cirka 12 gånger mer benägna än trippelvaccinerade att uppfatta Rysslands invasion som berättigad, skriver Toronto Star.

Bland vaccinerade med minst tre doser ”vaccin” vill 82 procent se hårdare sanktioner mot Ryssland, även om det innebär högre priser och sämre ekonomisk tillväxt i hemlandet.

Bland ovaccinerade är siffran närmast den motsatta. 75 procent av dem vill inte se tuffare sanktioner.

På påståendet att invasionen av Ukraina är berättigad, beroende på förtrycket av ryskspråkiga i östra Ukraina, instämmer inte 88 procent av trippelvaccinerade och inte 63 procent av dubbelvaccinerade. Men bland ovaccinerade är det bara 27 procent som inte instämmer.

88 procent av trippelvaccinerade, 70 procent av dubbelvaccinerade och 32 procent av ovaccinerade anser att Ryssland gjort sig skyldigt till krigsbrott.

59 procent av trippelvaccinerade vill se en flygförbudszon över Ukraina, medan bara 18 procent av ovaccinerade vill det.

Skillnaden är överlag markant beroende på vaccinationsstatus, visar mätningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program