Puckel av coviddöda – 83 procent ”vaccinerade”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Folkhälsomyndigheten

”Vaccinerade” utgör en mycket kraftig majoritet av de som dött i covid-19 sedan årsskiftet, visar nya siffror från Folkhälsomyndighetens. Det syns en puckel i statistiken.

Även om medias fokus på covid-19 nästan försvunnit fortsätter Folkhälsomyndigheten publicera rapporter varje vecka.

Enligt myndighetens senaste rapport är en mycket kraftig majoritet av de som dör med covid ”vaccinerade”.

Andelen ”ovaccinerade” på IVA har störtdykt.

”På grund fördröjningen i rapporteringen fokuserar analyserna i veckorapporten främst på data avseende avlidna fram till för två veckor sedan. Hittills har 310 bekräftade fall rapporterats avlidna under vecka 8 varav 54 var ovaccinerade”, skriver Folkhälsomyndigheten.

Detta innebär alltså att 256 personer av de som avled, eller 82,6 procent, hade tagit ”vaccinet”. Drygt 17 procent var ovaccinerade.

Sedan årsskiftet har det bildats en stor ”puckel” av döda med covid. Och vaccinerade har under hela denna tid utgjort en mycket kraftig majoritet av de avlidna, cirka 80 procent (se diagram överst). Föregående tre veckor innan vecka 8 var medeltalet 347 dödsfall per vecka varav i snitt 77 var ovaccinerade, eller cirka 22 procent.

Statistiken visar också att andelen ovaccinerade på IVA har störtdykt (se diagram åt höger).

Av de avlidna vecka 8 hade 211 personer hemtjänst eller boende på SÄBO.

Kritiker av Folkhälsomyndighetens sätt att föra statistik har tidigare hävdat att det kan uppstå en ”puckel” av döda efter vaccinering (se artiklar nedan), inte minst eftersom immunförsvaret då initialt försvagas. Är det samtidigt kraftig smittspridning i samhället ökar alltså risken för svår sjukdom, eftersom kroppen måste hantera både vaccinet och sjukdomen på samma gång. Folkhälsomyndigheten kopplar dödligheten till smittspridningen i sig.

”Den minskade smittspridningen syns nu genom att antalet avlidna med covid-19 slutat att öka”, skriver man i senaste rapporten.

Relaterade artiklar:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program