Tucker: Soros har förstört västvärlden i decennier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Miljardären George Soros har skaffat sig så mycket pengar och makt att västerländska regeringar inte längre går emot honom. Det menar Fox News Tucker Carlson i ett nytt program under rubriken ”George Soros har skapat kaos i decennier”, där han riktar skoningslös kritik mot miljardären. Soros jämförs med en ”oligark” som använder sin förmögenhet för att på olika sätt forma västvärlden efter sina politiska värderingar.

Det är Fox News Tucker Carlson som nu går till ett nytt brutalt angrepp mot vänstermiljardären George Soros, som enligt Svenska Dagbladet har byggt upp sin ofantliga förmögenhet genom framför allt valutaspekulation.

”Han blev känd för den svenska allmänheten när han 1992 spekulerade i att den svenska kronan var övervärderad, något som slutade i en för Sverige svår finanskris och fick Soros förmögenhet att växa”, skrev tidningen i en artikel 2011.

George Soros satsade alltså stora summor på att kronan skulle falla i värde, vilket orsakade en dominoeffekt och fick andra att växla kronan till utländska valutor i ett försöka att skydda sig. Det var då som riksbanken valde att höja räntan med 500 procent. ”The sky is the limit”, ska dåvarande riksbankschefen Bengt Dennis ha sagt under en ”historisk presskonferens”. Men det fungerade inte. Skadan på Sverige och svenska folket blev enorm.

I en annan SvD-artikel, som går djupare in i finanskrisen, förklaras det att ”hösten 1992 ökar pressen på kronan, en press delvis driven av George Soros valutaspekulationer mot den svenska valutan. Regeringen Bildt, som tillträtt året före, uppfattas av marknaden som oförmögen att hantera situationen. Budgetunderskottet rusar och statens finanser försämras rask”.

”Kronans värde sjönk därefter ner med omkring 20 procent, vilket räddade den svenska exporten. Nu började en tid av återhämtning för Sveriges ekonomi, men det krävdes en ordentlig sanering av statsfinanserna med stora besparingar och omfattande skattehöjningar”, heter det i en artikel på forskning.se.

Men Soros agerande har inte bara drabbat Sverige. Han gav sig på även det brittiska pundet, som han blankade 1992. Han lånade stora summor och satsade sedan på att pundet skulle rasa i värde, vilket till slut också skedde – efter desperata försök från den brittiska regeringen att försvara valutan. ”Till slut insåg den brittiska regeringen att det skulle bli för dyrt att upprätthålla växelkursen. Pundet släpptes flytande och rasade i värde”, skrev SvD Näringsliv 2016. George Soros tjänade en miljard dollar på ”en dag”, som det brukar heta.

Soros har även pekats ut för Asienkrisen i slutet av 1990-talet, där han också spekulerade mot valuta. Men han förnekar att hans hedgefond Quantum Fund, eller andras, orsakade krisen.

”Det finns de som hävdar att Soros och andra valutaspekulanters agerande var med och bidrog till ekonomiska kriser och sänkt levnadsstandard i dessa stater”, kan man läsa på Wikipedia.

Nu förnyar Tucker Carlson denna klander mot Soros.

Tidigare försökte regeringar alltså slå tillbaka men knappast nu längre, påpekar Tucker.

– När George Soros blankade det engelska pundet för 30 år sedan, gick den brittiska regeringen till motattack, säger Tucker Carlson i ett nytt avsnitt. Man gjorde allt man kunde för att bevara värdet på sin nationella valuta. Tjänstemännen höjde räntan med så mycket som 15 procent. Bank of England sålde 40 miljarder dollar i valutareserver i ett desperat försök att stärka pundet. Men till slut fungerade det inte. Bank of England kollapsade. Total kostnad för den brittiska befolkningen? Tja, det är svårt att mäta, men minst 3 miljarder pund. Detta vid en tidpunkt då ett pund var värt nästan 2 och en halv dollar. Idag är det 1,20 dollar, vilket säger mycket. Storbritannien blev fattigare, men inte George Soros. Hans fond gick med en miljard dollar i vinst – en miljard dollar inte för att ha skapat något, utan bara förstört.

Sedan 90-talet har George Soros bara blivit rikare. Så rik, hävdar Tucker, att västerländska regeringar och politiker knappast längre tar strid mot miljardären när denne, som det uttrycks i programmet, lägger sig i ländernas ”mest grundläggande inhemska angelägenheter”.

George Soros själv hävdar, å sin sida, att det är han som är den som verkligen står upp för den ”fria och öppna världen”, som han uttryckte det tidigare i år.

– 2015 bestämde sig Soros till exempel för att Europa skulle ta emot miljontals flyktingar från Afrika och Mellanöstern, fortsätter Fox-programledaren. Relativt få européer ville att detta skulle ske, men George Soros ville det. Så han spenderade mer än en halv miljard dollar på påtryckningar mot NGO:s och europeiska regeringar, så de skulle acceptera en massiv våg av invandring. Vad hände sedan? En humanitär kris som ännu pågår. Livet i Europa har blivit mycket sämre. Har ni besökt Paris på sistone? Gör det. Våldsbrott, särskilt våldtäkter, skjuter i höjden samtidigt som europeiska politiker, många av dem finansierade av Soros, vägrar erkänna det.

Så varför denna attack mot George Soros just nu? Orsaken är att miljardären, enligt Tucker, även gett sig på USA och försöker förstöra det amerikanska rättssystemet. Detta genom att installera vänsterideologiska åklagare – i stad efter stad, vilket uppges ske genom kampanjfinansiering. Soros ska ha spenderat stora summor och är ofta den största donatorn. Han kan stå för 90 procent av en enda kampanj, påpekas det. Totalt handlar det om 75 åklagare. En av fem amerikaner, eller 70 miljoner, bor idag där Soros åklagare härjar, säger Tucker.

Men vad spelar det för roll? Jo, dessa åklagare utpekas alltså för att vara woke och vägra tillämpa lagar mot så kallade skyddade grupper, minoriteter, eller transpersoner.

USA:s lagar anses vara ”rasistiska”.

– Detta är deras signatur. Det är hjärtat i deras ideologi, säger Tucker.

Och resultatet av detta, fortsätter Tucker, har blivit skenande våld och mord. Antalet mord i USA ökade med 30 procent under 2020, förklaras det med hänvisning till FBI.

– Det är den största ökningen av mord under ett enskilt år i amerikansk historia. Allt för att en miljardär bestämt sig för att lagar som amerikanska medborgare röstat för och stödjer är rasistiska. Låter det som demokrati för dig? Naturligtvis är det inte demokrati. Demokrati är ett system där majoritetens vilja erkänns och ofta tillämpas. Folket styr. Men det som vi precis beskrev är oligarki. I bästa fall är det groteskt, och har dödat många människor.

Men Soros själv förnekar att hans stöd till vänsterliberala åklagare har orsakat någon brottsvåg.

I delstaten Florida har nyligen den republikanske guvernören Ron DeSantis satt ner foten och sparkat en ”Soros-stödd åklagare”, som Tucker uttrycker det.

Enligt DeSantis har åklagaren i fråga ställt sig över lagen. En åklagare som beter sig på det sättet bryter inte bara mot sin plikt utan saknar också kompetens för att utföra sina uppgifter, förklarade DeSantis vid den pressträff där han meddelade att åklagaren får sparken.

Ron DeSantis, som även han använder uttrycket ”Soros-åklagare”, förklarar att dessa åklagare väljer och vrakar vilka lagar de ska tillämpa. De försöker ändra lagen genom att forcera fram en annan praxis, menar guvernören.

Men det är en åklagares uppgift att tillämpa lagen, inte skapa den.

– I sex år har han vägrat tillämpa lagar som George Soros inte gillar. Idag tog det slut, säger Tucker Carlson om den avskedade åklagaren.

Se Tucker Carlson-avsnittet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program