Orbán: ”Globalisterna kan dra åt helvete!”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Alan Santos/PR (CC BY 2.0)

Ungerns premiärminister Viktor Orbán skruvade upp tonen mot ”globalisterna” när han talade vid CPAC:s årsmöte i Texas igår. Han förklarade bland annat att de kan ”dra åt helvete”. Enligt Orbán är det dags för konservativa krafter överallt att enas, och förstå att det som pågår i västvärlden inte bara är ett politiskt krig utan ett ”kulturkrig”.

Det hettar till i västvärlden. Allt fler börjar ifrågasätta vad som sker, och varför det sker.

Ungerns ledare Viktor Orbán skruvade upp tonläget ytterligare när han talade under den årliga konservativa konferensen i USA, CPAC.

– Västvärlden är i krig med sig själv. Vi har sett vilken framtid den globalistiska härskarklassen har att erbjuda. Men vi har en annan framtid i åtanke. Samtliga globalister kan dra åt helvete, jag har kommit till Texas!, sade han.

Enligt Orbán står hans nation ensamt upp mot ett Västeuropa som totalt spårat ur.

– Ungern är en gammal och stolt men David-stor nation som står ensam mot en woke-globalistisk Goliat.

Den ungerske ledaren betonade vikten av kristna, traditionella värderingar. Sedan jämförde han dagens ”liberaler” med nazister och kommunister.

– Nazismens och kommunismens fasor kunde ske på grund av att vissa europeiska stater övergav sina kristna värderingar. Och dagens progressiva planerar göra samma sak. De vill kasta bort västerländska värderingar och skapa en ny värld, en post-västerländsk värld, sade Orbán.

– Om någon tvivlar på att progressiva liberaler och kommunister är samma sak, fråga oss ungrare. Vi stred mot dem båda, och jag kan försäkra er: de är samma sak. Därför var vi tvungna att besegra dem på nytt. Och sedan 2010 fortsätter vi att vinna, vinna och vinna. Så mycket vinster att vi kliar oss i huvudet. Att vinna har blivit vår dagliga vana. Men samtidigt känner vi till det gamla talesättet: gårdagens segrar vinner inte dagens matcher. Jag har varit parlamentsledamot i 32 år, tillbringat 16 år i opposition och 16 år som premiärminister. Jag har lärt mig att en som ger upp aldrig vinner, och att en vinnare ger aldrig upp. Detta är hemligheten bakom våra segrar. Man måste stå vid sitt land i goda tider, och i dåliga tider.

Han påpekade också att konservativa nationella krafter överallt nu måste ena sig för att kunna besegra globalisterna och deras fångarmar.

– Obama-administrationen försökte tvinga oss att ändra Ungerns lagar och ta bort kristna och nationella värderingar. Kan ni tro det? Den ledande makten i den fria världen försökte få oss att ändra vår konstitution enligt ett globalistiskt liberalt koncept. Så bisarrt! Detta överraskade oss. Men vi stod emot framgångsrikt. Sedan dess är vi inte direkt Demokraternas ögonstenar. De ville inte jag skulle komma hit, och de gjorde allt för att slå in en kil mellan oss. De hatar och förtalar mig och mitt land, på samma sätt som de hatar och förtalar er och det Amerika ni står för.

– Vi vet alla hur detta fungerar. Progressiva liberaler vill inte att jag ska vara här eftersom de vet vad jag kommer säga till er. Jag är nämligen här för att säga till er att vi måste förena våra krafter. Vi ungrare vet hur vi ska besegra frihetens fiender på det politiska slagfältet!

Men det kommer krävas mer än bara politik, fortsatte han.

– Politik räcker inte, detta är ett kulturkrig. Vi måste blåsa nytt liv i våra kyrkor, våra familjer, våra universitet och våra samhällsinstitutioner.

Viktor Orbán gick också, som vanligt, till angrepp mot den vänsterliberala miljardären George Soros, som han menar försöker rasera Ungern och västvärlden.

– Jag känner George Soros väl. Han är min motståndare. Han tror inte på något av det vi står för. Han har en hel armé till sin tjänst: pengar, NGO:s, universitet, forskningsinstitut och halva byråkratin i Bryssel. Han använder denna armé för att påtvinga sina motståndare, inklusive ungrare, sin vilja, i tron att de värderingar som vi håller högt ledde till 1900-talets fasor. Men det är precis tvärtom, våra värderingar räddar oss från att upprepa historiens misstag.

Han varnade även för vänsterliberal propaganda mot barn, samt invandring, som den ungerska regeringen aktivt försöker stoppa.

– Vi var det första landet i Europa som sa nej till illegal invandring och stoppade den invasionen. Detta var nödvändigt för att skydda vår nation. Vi bestämde oss för att fråga folket om de ville ha illegal invandring eller inte. Vi höll en folkomröstning. Ungrare klargjorde att de inte vill ha invandring. Det ungerska folket vill alltså inte följa de progressivas regler. De avvisade det falska påståendet att invandring inte kan stoppas och tvingade oss ledare att agera. Och vi stoppade invandringen, sade Viktor Orbán under sitt tal till konservativa amerikaner.

– I Ungern tvingades vi bygga inte bara en fysisk mur vid våra gränser och en finansmur runt våra familjer, utan en laglig mur runt våra barn för att skydda dem från genusideologin. Låt oss vara tydliga: De anser att föräldrar ska följa det progressiva sättet att vara förälder. Den som vägrar, ska tvingas av staten. Vi ungrare kan detta kommunistiska trick, och vi förkastar det.

– Lämna våra barn ifred. Punkt! Slutdiskuterat!

– Färre drag queens och fler Chuck Norris, skämtade han vidare.

Viktor Orbán talade även om kriget i Ukraina. Enligt den ungerska ledaren finns det bara en väg framåt: fredsförhandlingar. Men för det krävs riktiga, starka ledare.

– De globalistiska ledarnas strategi förlänger bara kriget och minskar chansen till fred. Utan amerikansk-ryska samtal kommer det aldrig bli fred i Ukraina. Fler och fler människor kommer dö och lida, och våra ekonomier kommer hamna på randen av kollaps. Bara starka ledare kan sluta fred. Vi som befinner oss i grannskapet till Ukraina är i desperat behov av starka ledare, som är kapabla att förhandla fram ett fredsavtal. SOS, SOS! Snälla, hjälp oss! Vi behöver ett starkt Amerika med en stark ledare, förklarade den ungerska premiärministern.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program