Swebbtvs Katerina Janouch bevittnade knivhuggna kvinnan: ”Jag är chockad”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Swebbtvs Katerina Janouch var vid Donners plats när en kvinna knivmördades av en man vid 14-tiden på onsdagen. Janouch blev chockad av händelsen, säger hon till Swebbtv.

Swebbtv är plats i Almedalen och Katerina Janouch befann sig vid Donners plats i samband med att en kvinna knivmördades under onsdagseftermiddagen.

– Alla som vi sett är väldigt skakade av händelsen, säger Swebbtvs Mikael Willgert, som rapporterade från mordplatsen.

Almedalen blir aldrig mer sig likt, förklarade en person.

– Vi kom gående för att lyssna på en talare och då såg vi en stor folkmassa. Jag såg ett tumult i gränden, en man med några som satt över. Det förstod man ju sen att det var polis, säger Katerina Janouch till Swebbtv. Sen släpades den här personen upp för gränden. Sen såg jag en blond kvinna som låg utanför hotellet. Hon har… Jag är lite chockad. Jag såg att hon hade en syrgasmask. Sen fick jag höra att hon hade blivit huggen i överkroppen. Folk sa att det var en man med ganska långt svart skägg. Jag vet inte, jag såg inte gärningsmannen för han fick en huva på sig och blev uppsläpad. Det var väldigt diffust. Det ligger saker kvar i gränden.

Ambulanserna var på plats väldigt fort, efter bara några minuter, enligt Janouch, som inte såg själva knivhugget.

– Kvinnan kom ragglande ner för gränden och blev omhändertagen vid hotellet. Vi fick backa undan och göra plats för ambulansen. Det var mycket poliser. Alla var väldigt tagna. Ingen förväntar sig att det ska ske ett knivdåd mitt i Almedalen, fortsätter hon.

– Det känns som ett hugg i Almedalens hjärta. Vi är alla i chock. Folk har stått och gråtit. Man känner sig otrygg. Kan det hända fler saker? Man ser sig om och söker med blicken om det finns fler som kan utgöra ett hot. Vad är det för samhälle vi fått? Allt detta som vi pratat om hela veckan, om trygghet och kriminalitet. Vi har fått ett samhälle där människor blir utsatta för brott mitt på blanka dagen i princip var som helst. Och så får man bevittna det. Det är som en dålig film.

– Detta är ett angrepp på vår frihet och demokrati, påpekar Katerina Janouch.

En annan kvinna säger till Swebbtv att gärningsmannen hade skägg och ryggsäck.

Ytterligare en person säger att förövaren var vithyad och hade ett krulligt svart skägg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program