”Magdalena Andersson jobbar för globalisterna – spyr ur sig floskler”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Magdalena Andersson (S) jobbar inte för Sverige utan för globalister. Statsministern spyr ur sig floskler och saknar verklighetsförankring. Det säger Swebbtvs Katerina Janouch om Magdalena Anderssons tal under politikerveckan i Almedalen.

I söndags talade statsministern Magdalena Andersson i Almedalen.

sade hon bland annat att hon ”älskar Sverige, och jag är stolt över att vara svensk”, men påpekade samtidigt att ”historien lärt oss om de risker som kommer med en farlig nationalism”.

Swebbtvs Katerina Janouch, som med flera andra är på plats i Almedalen, blev inte särskilt imponerad av statsministern. Hon ger talet en svag tvåa.

– Jag tycker talet kändes själlöst, trots att hon talade om att hon älskar Sverige. Hon drog till med nationalromantik, men samtidigt inskärpte hon hur illa hon tyckte om nationalismen, att den kan vara farlig och att vi sett hur farlig den kan vara. Hon sade att hon älskar Sverige så mycket, men samtidigt gör hon ingenting för Sverige. Hon försämrar ju bara för Sverige. Det som hon kallar för Putinpriser är ju faktiskt Socialdemokraternas priser, det är hennes priser. Hon pratar om att folk inte har råd med mat och bensin. Men det levereras inga lösningar.

Enligt Katerina Janouch är det så illa att Sveriges statsminister egentligen inte ens jobbar för Sverige och svenskarna, utan för globalister.

Och Magdalena Andersson slänger ur sig ”floskler” som saknar förankring i verkligheten, hävdar Janouch.

– Hon är ju en globalistisk statsminister. Hon är inte en svensk statsminister. Hon må vara svensk, men jobbar inte för Sverige. Hon jobbar för globalisterna. Man har lyft fram att hon är kvinna. Men under Socialdemokraterna har Sverige blivit ett land som är mycket, mycket sämre för kvinnor än vad det någonsin har varit. Den här regeringen har varit usel för kvinnor, säger Katerina Janouch i Swebbtvs Almedalssändning och fortsätter:

– Hon pratar om att det ska vara lika för alla i Sverige. Men det är inte det, och jag hör inte henne förklara hur hon ska lösa det. Hon var väldigt mån att prata om svenska värderingar. Det är bara rent och skärt skitsnack. De svenska värderingarna gäller inte i hela Sverige. Vi har allt fler så kallade utanförskapsområden, getton där det råder sharialagar. Det är så långt ifrån svenska värderingar man kan komma. Vi har flera hundra tusen ungdomar som lever i hedersvåld. Vi har könsstympning, polygami och det flyger kvinnor från balkonger. Så de svenska värderingar som hon menar ska råda i hela Sverige är bara en utopi. Det är hittepå, det är sagor. Jag är så trött på en människa som spyr ur sig floskler som inte har någon verklighetsförankring.

Swebbtvs vd Mikael Willgert reagerade på att Magdalena Andersson talade mycket om tillit. Hon sade bland annat att Sverige ”framför allt har vi en stark tillit”.

– Hon talade väldigt mycket om tillit, men är det något som hänt i Sverige de senaste 10-20 åren så är det ju att tilliten minskat något alldeles oerhört. Tilliten har varit ett av våra största kapital, men är på väg att förstöras genom att det är så mycket brottslighet och så mycket motsättningar, påpekar Mikael Willgert.

Lennart Matikainen anmärker på att statsministern läste direkt ur ett manus.

– Det är som en robot som läser upp nånting som bara blir floskler och ord. Hon är inte en speciellt bra talare. Inte i min värld i varje fall.

Swebbtvs reporter Jesper Johansson berättar att han brast ut i skratt när Magdalena Andersson påstod att hon ska ”knäcka gängen”.

– Det var humoristiskt. Det är ju inte första gången vi hör det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program