Statsministern anklagas för hyckleri angående den anlitade städhjälpen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil regeringens webbtv

Några dagar före julafton åkte polisen på ett larm som man trodde var ett inbrott i statsminister Magdalena Anderssons (S) villa i Nacka. Det visade sig vara städare som utlöst inbrottslarmet, en av städarna var en illegal invandrare utan kollektivavtal som arbetade på städfirman Andersson anlitat.

Den illegala invandraren var dessutom efterlyst av två skäl, bland annat för att ha struntat i ett avvisningsbeslut för snart två år och gått under jorden men även för stölder i en butik.

– Även vi som vill göra rätt kan råka ut för oseriösa aktörer, menar Magdalena Andersson (S) i ett svar via sin pressekreterare till Expressen.

Hon menar vidare att hon efterfrågat om företaget i fråga hade kollektivavtal via sin pressekreterare.

– Jag har avslutat alla kontakter med städfirman. De har vid flera tillfällen svarat jakande på frågan om de har kollektivavtal.

Även Stefan Löfvén anlitade arbetskraft utan kollektivavtal under sin tid som statsminister, så det är inget nytt att ledande socialdemokrater struntar i kollektivavtal. Swebbtv Nyheter har kontaktat statsministerns pressekreterare och efterfrågat någon form av dokumentation som bevisar att statsministern verkligen efterfrågat kollektivavtal. Swebbtv Nyheter har fram till detta skrevs inte fått något svar från regeringskansliet.

Det har också framkommit uppgifter i Expressen om att VD:n för städbolaget är dömd för skattebrott. Han tilldömdes böter på närmare 600.000 kronor för brottet. I ett tal på den socialdemokratiska kongressen förra året framhöll Magdalena Andersson att det var viktigt att var och en tog ansvar för att fusk stävjades. Detta genom att vara noga med vilka företag man anlitade, till exempel.

Även SÄPO har fått utstå hård kritik för att de inte genomför granskningar av till exempel städfirmor som städar hos högt uppsatta politiker.

Magdalena Andersson (S) har genomgått det som kallas för en politisk smekmånad med höga förtroendesiffror som följd. Många pekar på att det berodde på den impopulära Stefan Löfvéns avgång och att Miljöpartiet lämnade regeringen. Hur denna skandal samt de skenande el- och drivmedelspriserna kommer påverka hennes förtroende återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program