Så manipuleras statistiken – och därför blir vaccinerade så lätt smittade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Varför tycks omikronvarianten av Sars-cov-2 särskilt drabba vaccinerade? Förklaringen kan vara att det så kallade vaccinet initialt sänker kroppens förmåga av fäkta av smittan och för att den nya virusvarianten troligen har anpassat sig för att kringgå just vaccinet. Det skriver Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi specialiserad på immunologi och virologi, samt hennes man Bo Engwall, som kallar sig privat covidpandemianalytiker, i ett inlägg på Facebook. Paret hävdar också att den officiella statistiken i Sverige är ”ett falsarium”. Samtidigt förklarar en infektionsprofessor i media att siffrorna över inlagda covidpatienter är ”missvisande” eftersom många egentligen är inlagda för något annat.

I media rapporteras det envetet om att risken för svår sjukdom är betydligt lägre för personer som ”vaccinerat” sig mot covid-19.

Men hur väl stämmer det? Egentligen är statistiken ”gravt missledande”.

Det hävdar Ann-Cathrin Engwall och Bo Engwall i ett långt inlägg på Facebook.

Detta eftersom de två första veckorna efter andra och en eventuell tredje spruta hänförs till ovaccinerade, liksom de som tagit en spruta, förklarar de.

Som Swebbtv flera gånger rapporterat kan det gå många veckor innan personer som väljer att injicera sig med det så kallade vaccinet räknas som vaccinerade.

Enligt paret Engwall är de två första veckorna efter vaccination i verkligheten en ”kritisk riskperiod” för vaccinerade eftersom den innebär en förhöjd risk för svår sjukdom och död för dem som smittas, och det är det många som blir när staten massvaccinerar mitt i en pandemi.

”Om dessa personer dessutom klassas som ovaccinerade trots att de har just blivit vaccinerade blir naturligtvis den officiella statistiken ett falsarium”, skriver paret Engwall.

”En engelsk studie som INTE bortsåg från de två första veckorna efter vaccinationen har visat att i själva verket har inte vaccinen alls netto sänkt dödligheten, just på grund av den ’puckel’ i dödsfall som uppkommer strax efter vaccination men som missledande inte tillfaller vaccinerade utan ovaccinerade. En annan studie visar att smittspridning och dödstal till och med har ökat på grund av massvaccination”, fortsätter de.

Anledningen till detta är att kroppen upplever vaccinet som ett akut hot som måste hanteras omedelbart. Det kan få allvarliga konsekvenser om den som tagit vaccinet strax innan eller efter vaccinering får en covidinfektion, eftersom det är den som immunförsvaret egentligen borde prioritera.

Enligt paret Engwall sexfaldigades dödligheten i covid-19 i Israel bland de cirka 0,5 miljoner 60-plussare som fick påfyllnadsdoser mellan den 30 juli-8 aug 2021. Men denna verklighet fuskades sedan bort i en studie, skriver de, som utmålade boostervaccineringen som en triumf genom att följa upp först från och med 12 dagar efter vaccinering, då hundratals alltså redan hade avlidit.

Paret skriver också att smittspridningen per capita just nu är lägre i flera östeuropeiska länder trots att färre är vaccinerade. Men det är troligen inte så konstigt, påpekar de, eftersom omikronvarianten sannolikt framkommit som ”särskilt bra anpassad” på att kringgå vaccinet.

Enligt Ann-Cathrin Engwall och Bo Engwall finns det mer data från både Sverige och Storbritannien som avslöjar en ”smittpuckel” och/eller ”dödspuckel” inom två veckor från vaccination. Detta skulle alltså kunna förklaras med den ”obalansteori” som de båda presenterar om att immunsystemet momentant blir extra sårbart av vaccinering.

Som Swebbtv tidigare rapporterat är cirka 90 procent av de som smittas med omikron i Danmark vaccinerade. Andelen smittade bland ovaccinerade har i perioder minskat, medan andelen vaccinerade smittade ökat.

Hur kan det komma sig? Borde inte ovaccinerade ha större risk för smitta?

Paret Engwall menar att detta troligen hänger ihop just med att påfyllnadsdoserna initialt ökar smittrisken, varför ovaccinerade får en lägre andel av smittan.

I Danmark blev de ovaccinerade rent av ”kraftigt underrepresenterade” under december, skriver de. Danmark var dock mer tursamma att vaccineringen med påfyllnadsdoser inte skedde när den dödligare deltavarianten dominerade. Detsamma torde alltså gälla nu i Sverige, eftersom omikronvarianten dominerar i hela landet. Så var dock inte fallet i Israel sommaren 2021.

I Israel förra våren förekom betavarianten av viruset sju gånger mer hos fullvaccinerade personer i jämförelse med ovaccinerade, fortsätter paret Engwall, men ändå på en relativt låg nivå eftersom den variantens spridningsförmåga var mer beskedlig. Omikron är både mer smittsam och har lättare att ta sig förbi vaccineringen än tidigare covidvarianter.

Vaccinet kan alltså vara en förklaring till den stora smittspridningen.

Men Sverige har en bredare T-cellsimmunitet än andra länder eftersom vi inte stängde ner samhället.

”Den skapar immunitet mot alla olika SARS-CoV-2:s virusvarianters konserverade inre proteiner och som framför allt skyddar starkt mot svår covid-19 och död om man ändå smittas. Den minskar även risken att smittas och att sprida smitta tack vare sänkta smittdoser.
Vaccinen ger i bästa fall, om de teoretiskt sett fungerade, enbart ett i praktiken kortvarigt smittskydd riktat mot det ständigt muterande spikeproteinet på ytan av viruset”, förklaras det i ett annat Facebookinlägg.

Och smittan kommer inte klinga av på riktigt förrän denna T-cellsimmunitet tar över. Enligt Ann-Cathrin Engwall och Bo Engwall går den verkliga skiljelinjen inte mellan vaccinerade och ovaccinerade, utan mellan de som haft covid och de som inte haft det.

Igår avslöjades det också att covidsmittade som läggs in på sjukhus ofta är inlagda på grund av andra sjukdomar. P4 Göteborg förklarade att covidsmittade patienter på sjukhusen är ”till största delen inlagda på grund av andra sjukdomar men som också testat positivt för covid-19”.

Enligt Magnus Gisslén, överläkare och professor i infektionssjukdomar på Sahlgrenska, är siffrorna över inlagda personer med coronainfektion ”missvisande”.

– Många ligger inte inne på grund av att de har covid, utan är där för att de har något annat men samtidigt har en covidinfektion, säger han till GT.

Se Swebbtvs tidigare intervju med Ann-Cathrin Engwall om bland annat påfyllnadsdoser:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program