Ryssland: Väst gör Ukraina till en ”radioaktiv avfallsplats”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Storbritannien har nu skickat ammunition med utarmat uran till Ukraina. Detta kommer verkligen förstöra landet, enligt den ryska ambassaden i London.

Västvärlden är totalt hänsynslös, säger nu Ryssland.

Inte bara har man förstört Ukraina genom sitt mångåriga ”proxykrig” i landet, påstår man.

Nu har Storbritannien även skickat pansargenomträngande ammunition med utarmat uran till Ukraina. Det ska ministern för Storbritanniens försvarsmakt, James Heappey, ha bekräftat.

Detta kommer få förödande konsekvenser för landet, enligt Ryssland.

”Dessutom uttalade han cyniskt att London inte övervakar utplaceringen av dessa vapen – ansvaret för detta påstås bäras av Ukrainas väpnade styrkor – och inte har någon skyldighet att eliminera konsekvenserna av dess användning efter konfliktens slut. Allt detta medan diskussioner pågår inom IAEA om frågan om ansvar gentemot organet hos länder som deltar i leveransen av sådant klyvbart material”, skriver den ryska ambassaden i London.

”James Heappeys kommentarer är ett dystert bevis på hänsynslösheten i anglosaxarnas politik med en total upptrappning av den ’proxykonflikt’ som de själva släppt lös i Ukraina. Det har vid det här laget blivit självklart att västvärlden har för avsikt att detta land inte bara ska bli en anti-rysk militär ’skjutbana’ utan också en radioaktiv deponi – med alla de allvarliga konsekvenser som det innebär för hälsan hos lokalbefolkningen och för miljön i regionen.”

Enligt den ryska ambassaden finns det ingen hejd på västvärldens verklighetsblinda ”hyckleri”.

”Chockerande nog, mot denna bakgrund, verkar det brittiska försvarsministeriet inte inse omfattningen av hyckleriet i sina prästerliga försäkringar om att London vill ’lägga grunden’ för en framgångsrik återuppbyggnad av Ukraina efter konflikten. Vi uppmanar de brittiska myndigheterna att inte ägna sig åt illusoriska förhoppningar om att de kommer kunna göra sig fria genom att lasta över ansvaret på Ukrainas styrkor för den giftiga ammunition som de nu förfogar över. London kommer inte lyckas flytta över skulden för sina brott till sina Kiev-klienter.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program