EU-politiker: ”Klimatkrisen” ett bedrägeri som gör eliten rikare och folket fattigare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den så kallade klimatfrågan är ”bara en förevändning” som makteliten använder för att roffa åt sig mer pengar och makt från vanligt folk. Det förklarade den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes i Europaparlamentet. ”Eliten” har gjort människor livrädda för en livsviktig gas som utgör en försvinnande liten andel av atmosfären. Sedan har de tvingat på folket nya skatter, tjänster och produkter som de själva tjänar pengar på, sade han, medan vanliga människor bara blir fattigare.

Det var den 20 april som det uppstod en häftig klimatdebatt i EU-parlamentet, där den rumänske politikern Cristian Terhes gick till hårt angrepp mot klimatrörelsen.

– Vi har vi helt klart att göra med ett trossystem och en kult, snarare än med en rörelse baserad på vetenskap. Koldioxid är en gas som för närvarande representerar 0,041 procent av hela atmosfären. Trots denna lilla andel har kampanjer pågått i decennier för att få människor att tro att mänskligt skapad koldioxid är orsaken till klimatförändringar. Föreslagna lösningar för att bekämpa klimatförändringarna är högre skatter och mer statlig kontroll, samt färre rättigheter och valmöjligheter för människor.

– ”Koldioxidutsläpp måste ha ett pris som förändrar vårt beteende.” Det är vad Ursula von der Leyen sa i denna sal 2019. Det uttalade målet är helt klart att förändra vårt beteende genom högre skatter och priser, medan kampen mot klimatförändringar bara är en förevändning för att göra det. Folket förtjänar en bättre framtid, men det kan inte uppnås via lagar som gör dem fattigare medan en liten elit blir rikare genom att sälja och påtvinga dem produkter och tjänster som de inte vill ha och inte behöver, men som påstås rädda planeten.

Cristian Terhes fick mothugg för att han gått till angrepp mot klimatprofilen Greta Thunberg.

– Tack för frågan, fortsätter Terhes. Jag är glad att du ställde den, för det är förvånande att när vi pratar om ett viktigt ämne som klimatförändringar, i media till exempel, och även i detta plenum, så är människor som Greta Thunberg mer citerade än riktiga experter. Så jag frågar er som svar: vilken expertis har Greta Thunberg eller Bill Gates, till exempel, att föreläsa för oss, att tvinga oss, att lobba oss att anta lagar som kränker människors rättigheter, men som ger dem pengar?

– Så svara du på precis detta som jag frågar, för om det här är vetenskapsmän… Förstå, vetenskap är baserad på fakta inte propaganda, och allt jag har hört här är bara propaganda och inte fakta. Ni måste förklara för de europeiska folken hur en gas som representerar 0,041 procent av atmosfären orsakar alla dessa katastrofer som ni påstår.

Se debatten på Youtube.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program