Rubeln rasar: ”Extremt farligt – så gjorde man inte ens mot Nazityskland”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige


Kriget i Ukraina är inte bara en militär konflikt utan också ett informationskrig och ett ekonomiskt krig. Det förklarar den amerikanske affärsmannen Steve Bannon i sin podd War Room. Samtidigt är den ryska rubeln i fritt fall, vilket kan få ofattbara konsekvenser. Enligt Bannon är syftet att få till ett regimskifte i Ryssland. Och nu talar västerländska ledare öppet om att man kommer ”föra ett totalt ekonomiskt och finansiellt krig mot Ryssland” i syfte att ”kollapsa landets ekonomi”.

– Det som Partiet av Davos sysslar med (han syftar på World Economic Forum och alla västledare kopplade dit, vår anm) är regimskifte. Det är därför de går på det ryska folket. Det är uppenbart. De pratar om det hela tiden. De säger redan att vi är i tredje världskriget, förklarar Steve Bannon.

Sedan invasionen av Ukraina inleddes har sociala medier fyllts av påhittade berättelser och falska bilder och filmer från kriget i Ukraina. Stora nyhetskanaler som Russia Today har portats på Youtube, så att européer inte kan se deras nyheter.

Steve Bannon konstaterar att detta är ”fullskaligt krig” på flera sätt.

Han påpekar också att det ännu inte förklarats varför det ligger i USA:s avgörande säkerhetsintresse att bli involverad.

– Det här är ett fullskaligt krig. Det är ett cyber- och informationskrig, och ett ekonomiskt krig. Och det är Kina som kommer att stötta upp Ryssland.

Enligt Bannon har kriget även lett till att ”dollarn beväpnats”.

Hans gäst Steve Cortes, tidigare kampanjrådgivare för Donald Trump, diskuterar vad de hårda ekonomiska sanktionerna mot Ryssland kan leda till.

– Detta saknar motstycke. Världen har aldrig tidigare beväpnat pengar på detta sätt, säger han och påpekar att Ryssland kopplats bort från banksystemet. Vad har det lett till? Det har försatt rubeln, deras valuta, i fritt fall. Marknaden är normalt ganska stabil. Men dollarn har nu exploderat jämfört med rubeln. Detta innebär att det ryska folkets köpkraft har kollapsat. De som arbetat hårt för att tjäna ihop sina pengar ser nu sin köpkraft och livskvalitet kollapsa på ett våldsamt sätt. Detta till följd av USA:s och EU:s beslut, säger han och fortsätter:

– Något liknande gjorde man inte ens mot Nazityskland. Ett land med 145 miljoner stolta ryssar har plötsligt blivit knuffade upp mot väggen. Vi vet inte vilka konsekvenser detta får. Men att göra så mot det land som har världens största kärnvapenarsenal är extremt farligt. Risken för en kärnvapenkonflikt är den största sedan Kubakrisen. Vi leker med elden. Vi har släppt en smutsig ekonomisk bomb över det ryska folket och vi vet inte vad som kommer hända.

Ledare i väst talar nu öppet om ”ekonomiskt krig” mot Ryssland och att det ”ryska folket kommer också få betala konsekvenserna”. Man vill rasera hela den ryska ekonomin.

Frankrike kommer ”föra ett totalt ekonomiskt och finansiellt krig mot Ryssland” och ”ryska valutareserver smälter som snö i solen”, säger Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.

– Vi kommer att orsaka kollapsen av den ryska ekonomin, fortsätter Le Maire i France Info radio.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program