Riksdagsledamot bojkottade Folk och försvar på grund av vaccinpass

Riksdagsledamoten och tidigare försvarspolitiska talespersonen Roger Richtoff (SD) vägrade att delta i rikskonferensen Folk och Försvar. Detta till följd av att organisationen använde sig utav vaccinpass.

I ett mail som Swebbtv Nyheter tagit del av framgår att Richtoff anser vaccinpass vara diskriminerande och att han vägrade vaccinera sig för att delta på konferensen.

– Hej, jag avbokar härmed mitt deltagande under rikskonferensen i Sälen. Eftersom jag inte är och inte kommer att vaccinera mig så omöjliggör era diskriminerande beslut mitt deltagande, skriver han i mailet.

Folk och Försvar ställde sedan in konferensen i Sälen och genomför den nu istället digitalt.

Richtoff har även tidigare kritiserat vaccinationshetsen, detta då det blev klart att även barn skulle vaccineras. Han ansåg att en gräns då passerats.

– I dag kan många barn bli så påverkade att de aningslöst tar en giftspruta mot covid-19, skrev Richtoff i en lokal Facebook-grupp.

Från Sverigedemokraternas partiorganisation tog man avstånd från Richtoffs uttalande. Vice gruppledare Mattias Bäckström Johansson meddelade då i ett mail till Dagens Nyheter att partiet ansåg hans uttalande vara polariserande.

– Roger Richthoffs ordval är både polariserande, onödigt och dumt där hans ordval får stå för honom. Sverigedemokraterna står bakom de rekommendationer och riktlinjer som angivits av Folkhälsomyndigheten.