Riksdagsledamot bojkottade Folk och försvar på grund av vaccinpass

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Riksdagsledamoten och tidigare försvarspolitiska talespersonen Roger Richtoff (SD) vägrade att delta i rikskonferensen Folk och Försvar. Detta till följd av att organisationen använde sig utav vaccinpass.

I ett mail som Swebbtv Nyheter tagit del av framgår att Richtoff anser vaccinpass vara diskriminerande och att han vägrade vaccinera sig för att delta på konferensen.

– Hej, jag avbokar härmed mitt deltagande under rikskonferensen i Sälen. Eftersom jag inte är och inte kommer att vaccinera mig så omöjliggör era diskriminerande beslut mitt deltagande, skriver han i mailet.

Folk och Försvar ställde sedan in konferensen i Sälen och genomför den nu istället digitalt.

Richtoff har även tidigare kritiserat vaccinationshetsen, detta då det blev klart att även barn skulle vaccineras. Han ansåg att en gräns då passerats.

– I dag kan många barn bli så påverkade att de aningslöst tar en giftspruta mot covid-19, skrev Richtoff i en lokal Facebook-grupp.

Från Sverigedemokraternas partiorganisation tog man avstånd från Richtoffs uttalande. Vice gruppledare Mattias Bäckström Johansson meddelade då i ett mail till Dagens Nyheter att partiet ansåg hans uttalande vara polariserande.

– Roger Richthoffs ordval är både polariserande, onödigt och dumt där hans ordval får stå för honom. Sverigedemokraterna står bakom de rekommendationer och riktlinjer som angivits av Folkhälsomyndigheten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program