Polisen förklarar gängbrotten med ”ökad invandring”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den växande gängkriminaliteten i Sverige beror bland annat på invandring. Det säger rikspolischef Anders Thornberg i en intervju med TT.

Det är rikspolischef Anders Thornberg som nu förklarar att den eskalerande brottsligheten bland annat beror på invandring.

De senaste två åren har närmare hundra personer skjutits till döds i Sverige. Under måndagen blev ytterligare en ihjälskjuten i Jakobsberg i Stockholm.

Och de kriminella miljöerna och marknaderna växer på ett eskalerande sätt.

Men vad beror det på?

– Det har grund i en rad olika faktorer. En kraftigt ökad efterfrågan på narkotika, en accelererande teknisk utveckling och digitalisering, en ökad migration och bristande integration, säger Anders Thornberg till TT och menar att läget är allvarligt.

Att bekämpa dessa allvarliga brott är nu polisens huvuduppgift i Sverige.

Thornberg vill bland annat se en stärkt socialtjänst samt hårdare straff.

Enligt justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) kommer regeringen presentera tre stora lagpaket under 2020, med sådant som tuffare straff och förverkande av de kriminellas brottsvinster och saker, som hus, bilar och klockor. Man vill också införa kronvittnen, alltså till exempel strafflindring om en person vittnar mot medbrottslingar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program