SD-topp kallar coronavaccinen för ”giftspruta”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Skärmdump Facebook/Riksdagen

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Roger Richthoff är kritisk till att Sverige nu ska vaccinera barn mot covid-19, en sjukdom de nästan aldrig blir svårt sjuka av. Han kallar vaccinet för ”giftspruta”, rapporterar P4 Sörmland.

Det är Sverigedemokraternas riksdagsledamot Roger Richthoff som i sociala medier kallar vaccinen mot covid-19 för ”giftspruta”.

Inlägget ska ha skrivits i en lokal Mariefredsgrupp på Facebook. Detta i samband med att barn nu ska massvaccineras mot covid-19.

Där skriver han bland annat: ”Idag kan många barn bli så påverkade att de aningslöst tar en giftspruta mot covid-19… Nackdelarna med att ta vaccinet överstiger med råge den nytta det gör, framför allt för barn”.

Till P4 Sörmland säger han att han spetsade till det medvetet för att få igång en viktig debatt gällande vaccinen som han inte tycker har funnits tidigare.

Han hänvisar också till läkare och forskare som är kritiska till att vaccinera barn mot en sjukdom som de löper mycket liten risk att bli svårt sjuka i.

– Jag ville spetsa till det lite, främst med anledning av man inte hur verkan kommer ske. Kända läkare, virologer och immunologer, som doktorerat i cellbiologi och annat, är ju oerhört kritiska till detta. I flera av deras inlägg jämför man det här med att man gör en injektion som man inte vet verkan av och därmed skulle man kunna behandla det som en giftinjektion, säger Roger Richthoff till P4 Sörmland.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program