Richthoff lämnar SD – står inte ut med partiets förvandling

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Roger Richthoff säger nu att han lämnar partiet. SD har blivit alldeles för väsensskillt från hans egna värderingar och åsikter.

Det var i måndags som Roger Richthoff hamnade i rampljuset efter att vänsterextrema Expo uppmärksammat en film om Ukrainakonflikten som han delat och kommenterat på Facebook.

I samband med detta påstod SD att Richthoff petats från riksdagslistan. Men enligt Roger Richthoff själv ville han inte vara med på listan.

Nu meddelar han att han lämnar Sverigedemokraterna.

Den senaste tiden har SD och vissa av dess företrädare förvånat fler och fler anhängare, genom sin syn på bland annat vaccinering och Nato, som partiet nyligen öppnade dörren för. Och partiets ”anpassning till Moderaterna”, som Richthoff uttrycker det idag. Sverigedemokraterna krävde vaccinpass under landsdagarna i november förra året.

”Jag har bestämt mig för att lämna partiet idag. Vi har alldeles för olika uppfattningar i avgörande frågor såsom, EU, vaccineringstvång, Nato och anpassningen till M. Jag är stolt över det jag åstadkommit inom försvarspolitiken. Rent formellt kommer jag att uteslutas för att hanteringen formellt blir enligt boken. Jag känner mig nu friare att deltaga i debatter och framföra mina ståndpunkter”, skriver Roger Richthoff på Facebook.

Se Swebbtvs intervju med honom:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program