Arpi: Män vågar inte säga de röstar på SD – är rädda för sina fruar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Är du rädd för att få en brödkavel i huvudet av din fru om du säger att du röstar på Sverigedemokraterna? Enligt Ivar Arpi är flera av hans manliga vänner rädda för att avslöja att de röstar höger, eftersom de inte vill riskera äktenskapet, skriver han i SvD.

Det är Ivar Arpi som nu hävdar att svenska män inte vågar berätta att de röstar på Sverigedemokraterna.

Detta på grund rädsla att förstöra äktenskapet.

”Jag känner flera män som inte säger till sina fruar att de röstar på M, KD eller SD för att de inte vill riskera äktenskapet. Att vissa håller inne med sina åsikter av rädsla för reaktionerna är ett demokratiskt problem”, skriver Arpi i Svenska Dagbladet.

Enligt Ivar Arpi är det ofta män som röster höger, inte kvinnor som röster vänster, som håller tyst om sina politiska åsikter. Åtminstone bland hans vänner.

Det är ”lättare att vara vänster än höger”, i varje fall när det kommer till det upplevda behovet att censurera sig själv, konstaterar han i sin artikel.

Enligt en färsk SvD/Sifo-mätning är Sverigedemokraterna nu större bland män än Socialdemokraterna. 25,8 procent röstar på SD, 25 procent på S. I vissa åldersgrupper är skillnaden ännu större.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program