Orbáns valvinst ”en stor seger mot globalisterna”, enligt Farage

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den nationalistiska valsegern i Ungern är en stor förlust för ”globalisterna”. Det säger nu den brittiska politikern Nigel Farage i en analys.

Det var i söndags som Viktor Orbáns nationalkonservativa parti Fidesz vann en klar seger i det ungerska parlamentsvalet.

Orbáns parti fick 53 procent av rösterna mot oppositionens 35 procent.

Vad innebär hans valseger för Europas framtid? Enligt Brexit-ledaren Nigel Farage innebär det ett kraftigt slag mot globalisterna.

– Viktor Orbán har alltid haft en viss pariastatus. Ännu mer nu på grund av hans ställning i Ukrainakriget. Detta handlar om nationell suveränitet. Jag kallades för EU:s värsta mardröm för att jag ville lämna unionen, men nu kallas Viktor Orbán för en ännu större mardröm eftersom han vill stanna kvar i unionen, säger Farage i GBN News.

– Det är en stor seger mot globalisterna. Det är en stor seger för den konservativa rörelsen, oavsett om man gillar Orbán eller inte.

Fidesz gick bland annat på val att inte dra in Ungern i kriget i Ukraina, vilket gynnade Orbán.

Men Polen och Ungern har gjort olika ställningstagande om Ukraina, vilket kan skada relationerna mellan länderna, påpekar Farage.

Viktor Orbán vill inte eskalera kriget eller utöka sanktionerna mot Ryssland.

– Detta kan skada honom. Polen och Ungern har stått väldigt nära tillsammans i deras strider mot Bryssel. Nu finns det en väldigt stor spricka när det gäller Ukraina, Ryssland och Putin. Men oavsett vad så handlar detta om en stark, populär konservativ ledare.

– Och globalisterna hatar honom, säger Farage om Orbán.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program