Makteliten planerar för ”nästa pandemi” – vill se ”global hälsoarkitektur”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Pandemiåtgärder." Arkivbild. Foto: citytransportinfo/Public domain

Flera länder och ”filantropiska organisationer” har skapat en stor pandemifond för att förbereda världen på nästa pandemi, rapporterar AFP. USA, Kanada, Australien och Kina är några av de länder som pumpat in pengar i fonden, som påstås ”göra världen säkrare”.

Det var under helgen som G20-länderna enades om att skapa en så kallade pandemifond på initialt 1,4 miljarder dollar.

Detta för att kunna ”ta itu med nästa globala pandemi”, skriver AFP.

Indonesiens president Joko Widodo menar dock att fonden behöver växa till 31 miljarder dollar för att den ska ha någon verklig inverkan.

På pressträffen deltog även Världshälsoorganisationen och Världsbanken.

En rad länder men även ”filantropiska organisationer” ska finansiera fonden.

USA har lagt in 450 miljoner dollar i fonden, en tredjedel av dess nuvarande storlek. Därefter är de största givarna Storbritannien, Indien, Kina, Frankrike, Kanada, Australien och Japan.

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit. Jag tror att de steg vi har tagit i år kommer att bidra till att leverera en vision om en hälsosammare och mer lyhörd global hälsoarkitektur, säger USA:s finansminister Janet Yellen, enligt AFP.

I sociala medier hävdar dock kritiska röster bland annat att fondens egentliga syfta är att ”implementera pandemifördraget, som kommer ta ifrån länder deras suveränitet och placera den i händerna på icke-folkvalda globalister”.

Politikerna låste ner världen under covid på grund av ett virus som redan våren 2020 hade en dödlighet på låga 0,1 procent för personer under 70 år. Under ”pandemins” första två år dog endast 20 friska barn av covid i Storbritannien.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program