Ryssland tillbakavisar hälsoproblem hos Lavrov: ”Fake news”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild från filmen som ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zacharova publicerat på Telegram för att visa att uppgifterna om "hälsoproblem" är falska.

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov var på sjukhus efter att han landat på Bali inför G20-mötet som ska hållas där i veckan. För ”hjärtproblem”, påstod AP på morgonen. Ryssland förnekar påståendet och kallar det för påhitt. Det var en vanlig hälsokontroll.

Ryssland skickade utrikesminister Sergey Lavrov till G20-mötet i Indonesien i veckan stället för president Vladimir Putin.

Men under måndagsmorgonen påstod AP att Lavrov redan förts till sjukhus på grund av hälsoproblem.

Enligt nyhetsbyrån hade man fått uppgifterna bekräftade av indonesiska myndigheter och medicinska tjänstemän. Personalen ville dock vara anonym. Två personer sade till nyhetsbyrån att det handlar om ”hjärtproblem”.

Enligt Reuters har det ryska utrikesdepartementet avfärdat uppgifterna som fake news. Sergey Lavrov ska visserligen ha varit på sjukhus, men för en vanlig hälsokontroll.

Lavrov uppges tvärtom vara vid god hälsa.

Det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zacharova har publicerat ett inlägg på Telegram där hon skrattar åt uppgifterna och kallar det för falskt. Hon har även publicerat en film där Lavrov sitter i shorts.

– I tio år har de skrivit att vår president är sjuk. Det här är ett slags spel som inte är nytt inom politiken, säger han i videon enligt SVT.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program