Majoritet emot globalt apkoppslarm – WHO-bossen fattade själv beslutet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus med den globalistiska Agenda 2030-symbolen på kavajen, eller "De globala målen" - "AI for Good Global Summit 2018" © Foto: ITU/.Woldu (CC BY 2.0)

Det var Världshälsoorganisationens generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus som själv fattade beslutet att apkoppor ska klassas som en ”global hälsokris”, vilket världens medier omedelbart spred som toppnyhet på sina sajter. Men expertkommittén var oenig. En klar majoritet var emot förklaringen, som alltså ändå fattades.

En majoritet i WHO:s expertkommitté var emot att klassa apkoppor som en global hälsokris.

Viruset ska nu ha smittat cirka 16.000 personer och dödat fem i hela världen. Smittan sprids till 98 procent mellan män som har sex med män.

Det var WHO-bossen Tedros Adhanom Ghebreyesus, som även kan kopplas till globalistgruppen World Economic Forum, som själv fattade beslutet som offentliggjordes i lördags.

Enligt Reuters har Ghebreyesus tidigare godtagit expertkommitténs rekommendationer, men inte den här gången. Nio ledamöter var emot och sex för, skriver nyhetsbyrån.

– Nio och sex är väldigt, väldigt nära. Men det var ingen konsensus. Kommittén kunde inte nå det. Det är vad som hände. Så jag fick bryta dödläget, påstod han under lördagens presskonferens.

I ett nyhetsinslag från SR Ekot påpekas det att ”expertpanalen var oense” och att ”generaldirektören själv fattade beslutet om internationellt nödläge”.

Enligt Ekot innebär beslutet att WHO – vars näst största finansiär är Bill Gates – kan ”sätta in koordinerade hälsoåtgärder internationellt”. Apkoppor förvandlas nämligen till en så kallad extraordinär händelse.

Reuters påpekar att WHO:s larm är utformat på så sätt att det ”utlöser ett samordnat internationellt svar” och kan låsa upp finansiering och samarbete kring vaccin och behandlingar.

– Vi tror att detta kommer mobilisera världen att agera tillsammans. Det behövs koordination och solidaritet när det gäller vaccin och behandling, och för att kunna kontrollera apkoppsutbrottet och den globala spridningen, sade Ghebreyesus under pressträffen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program