Trump: USA styrs av korrupta, ondskefulla psykopater

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Gage Skidmore

USA:s förre president Donald Trump skruvar nu upp temperaturen i den amerikanska politiken. Under ett tal i Tampa i Florida i helgen blästrade han sina motståndare i Demokraterna med hårda tillmälen och anklagelser.

Det börjar hetta till i den amerikanska politiken. Minst sagt.

I början av november är det mellanårsval i USA. Då kommer Republikanerna försöka återta en majoritet i representanthuset och senaten, vilket kan ske. De lär åtminstone ta representanthuset.

För Demokraterna ser det rätt mörkt ut. Inte minst på grund av skenande inflation.

Men mellanårsvalet markerar också början på presidentvalet 2024, då det skiljer agnarna från vetet. Kandidater som lyckas bra kan ta steget mot Vita huset.

Men kommer Donald Trump ställa upp i valet 2024? Troligen. Han syns allt mer och gör bra ifrån sig i undersökningar. När unga konservativa fick svara på frågan om de skulle välja Trump eller Floridas guvernör Ron DeSantis svarade 78,7 procent Trump och 19 procent DeSantis.

Vissa tror att det blir Donald Trump och Ron DeSantis som tillsammans kommer försöka ta tillbaka Vita huset för det republikanska partiet, alltså som president respektive vice president.

Donald Trump vill nog ha sin revansch. Men han har inte gett något officiellt besked. Troligen kommer det inte heller ske förrän efter mellanårsvalet, och beroende på vad som händer i det.

När den konservativa studentrörelsen Turning Point USA höll ett stort möte i Florida i helgen gick Donald Trump till skoningslösa attacker mot Demokraterna och flera av dess företrädare. Han skruvade upp den politiska temperaturen inför höstens val.

Demokraterna gjorde allt för att sänka Trump när han var president. Och nu försöker de stoppa honom från att ställa upp i valet 2024. Det är vad utredning kring den så kallade stormningen av Kapitolium egentligen handlar om, menar Trump och andra.

– Det är en skam vad som händer med vårt land. Var slutar det? Var slutar allt? Det slutar förmodligen inte, för trots de stora faror som finns utanför vårt land, är det största hotet fortfarande de sjuka, lömska och mycket ondskefulla människor som finns inne i vårt land.

Sedan nämner han Adam Schiff, ordförande i representanthusets underrättelseutskott och Nancy Pelocy, representanthusets talman.

– Hon är galen. Hon är knäpp. Titta på hennes man. Varje gång något händer går han ut och köper saker. Han har tjänat mycket pengar, tjänat 100 miljoner dollar.

Här syftar han på att Nancy Pelosis make Paul Pelosi nyligen köpte aktier till ett värde av cirka 5 miljontaler dollar i ett datorchipföretag strax innan en omröstning i senaten om subventioner som ska öka tillverkningen av datorchip, som bland annat Washington Times rapporterat.

– Hon är galen. Jag säger detta till er: Hon är ett psycho.

– Hur kan de tillåta en person att tjäna så mycket pengar? Och media rapporterar knappt om det. Det kallas insiderhandel.

Av hans ord att döma, kommer han försöka bli president igen.

– Allt som detta korrupta etablissemang gör mot mig, gör de för att behålla sin kontroll över det amerikanska folket. De är sjuka. De försöker skada mig på alla sätt de kan så att jag inte kan representera er. De vill inte att jag ska kandidera. Och fake news-media är medskyldiga.

– Om jag tog avstånd från mina åsikter, lovade att vara tyst och sitta hemma och meddelade att jag inte tänker kandidera, hade förföljelsen av mig omedelbart upphört. Men det finns ingen chans att jag kommer göra det, eftersom jag älskar er och det här landet. Vi kan inte låta detta ske. De kommer efter mig, eftersom jag står på er sida. Aldrig i det här landets historia, har det funnits en rörelse som vår. Make America Great Again. MAGA.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program