HIV-medicin godkänns för att ”behandla covidpatienter”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kina har godkänt en antiviral HIV-medicin för att behandla covidpatienter, uppger Reuters. Läkemedlet har av någon anledning visat sig effektivt på många patienter.

Det är Kina som idag godkänt det antivirala läkemedlet Azvudine för att behandla covidpatienter.

Azvudine har tagits fram för att behandla virusinfektioner av HIV-1, men nu utökas alltså detta.

Enligt Reuters har läkemedlet fått godkännande vid behandling av vuxna patienter som har covid av ”normal typ”, vilket enligt Kinas definition innebär infektioner som har tecken på lunginflammation men som inte hunnit nå ett allvarligare utvecklingsskede.

Beslutet fattades efter en klinisk prövning där drygt 40 procent av patienterna som fick Azvudine blev bättre efter sju dagar, jämfört med knappt 11 procent i kontrollgruppen. Några närmare deltagare kring studien har dock inte presenterats.

Läkemedlet är framtaget av det kinesiska läkemedelsföretaget Genuine Biotech och godkändes för behandlingar mot HIV i juli förra året.

Tidigare har det visat sig att alla som tog Australiens eget vaccin mot covid-19 testade ”falskt positivt” för HIV, eftersom det så kallade vaccinet använde ett HIV-protein för att sluta virusets spikprotein. Detta gjorde att substansen drogs tillbaka och 50 miljoner doser slopades.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program