Australien positivt till ”överstatligt” pandemifördrag

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Australiens nuvarande premiärminister Scott Morrison, som även är partiledare för det liberala partiet i landet, är positiv till WHO:s planerade globala pandemifördrag, som enligt kritiker är ett överstatligt kuppförsök som fråntar nationella stater deras självbestämmanderätt över pandemiåtgärder i framtiden.

Världshälsoorganisationen, WHO, är på väg att få makt över framtida pandemier.

Detta genom ett globalt pandemifördrag som utarbetas ihop med EU, och som i praktiken kan leda till ”överstatlighet”, enligt kritiker.

Farhågan är att länders nationella självbestämmanderätt över pandemiåtgärder försvinner och att de i stället kommer tvingas genomföra det som WHO vill, exempelvis lockdowns och tvångsvaccnering. Men media har varit nästan helt tysta om fördraget.

”Ett globalt pandemifördrag som ska ge WHO större befogenheter håller på att tas fram i samarbete med EU. Avtalet ska vara bindande för undertecknande länder”, rapporterade Världen Idag tidigare i år.

Australiens nuvarande regering – som utsatt sin befolkning för en brutalt hård ”hantering” av covid – är positiv till fördraget, även om man vill läsa igenom det först.

Under sin valkampanj inför parlamentsvalet senare i veckan fick premiärminister Scott Morrison igår frågan om han kan tänka sig att skriva på fördraget, rapporterar ABC Australia.

– Jag har alltid, ända från början, stöttat – och kritiserats hårt, jag betonar, hårt, faktiskt hånad av Labourpartiet – för att ha sagt att WHO borde ha befogenheter och myndigheter för att kunna gå in och hantera pandemisituationer, eftersom vi alla vet vad som hände i början av den här pandemin. Eller rättare sagt, vi vet inte vad som hände. Det är det som är problemet, svarade Morrison och fortsatte:

– Jag var den som ville se en oberoende process för att förstå vad som skedde så det inte kan upprepas. Jag har gått i spetsen för den internationella processen att säkerställa att det finns ett bättre skydd för världens hälsa. För att säkerställa att dessa världshälsomyndigheter kan komma in och förstå vad som sker, och hjälpa länder att förhindra spridning och utbrott av större infektionssjukdomar. Nu ska vi titta på texten till detta. Men vi är ett av de länder som varit positiva till den här sortens förändringar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program