Linda Snecker kräver lagändring: Koranbränning kan ske i skogen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Personer som vill bränna koranen ska inte få göra det i ett bostadsområde utan på ett fält eller i en skog. Det tycker Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker, som nu vill ändra lagstiftningen, enligt en intervju i SVT Öst.

Det är vänsterpolitikern Linda Westerlund Snecker som nu vill ändra ordningslagen.

Detta med anledning av de våldsamma invandrarkravaller som ägt rum i Sverige de senaste dagarna, bland annat i Norrköping där hon själv bor.

Men hon riktar in sig på den som uttrycker sin yttrandefrihet, i det här fallet den danske-svenske politikern Rasmus Paludan, som brände koraner.

– Polisen måste tänka mer på när de ger tillstånd. Vilka som får tillstånd att yttra sig och var de får tillstånd. Där skulle jag vilja se en ändring i ordningslagen. Polisen måste prioritera allmänhetens trygghet. Då kan till exempel personer som vill stå och bränna koranen göra det ute på ett fält eller i en skog i stället för i ett bostadsområde, säger hon till SVT.

”Oacceptabelt att våldsamma och kriminella personer utnyttjar den otrygga situationen i Linköping och Norrköping. Därför ska personer som Paludan, som bara vill öka våldet, inte få tillstånd för sina dumheter i Skäggetorp och Navestad”, skriver hon i ett inlägg på Twitter.

Snecker kräver nu också att riksdagens talman agerar efter att moderaten Hanif Bali publicerat en karikatyrbild på hennes kollega Ali Esbati, där denne framställs som en apa.

”Alla andra riksdagsledamöter hade blivit utslängda från sitt parti för länge sedan. Men Moderaterna är livrädda (eller håller med?) Bali. Rasistisk karikatyr av annan riksdagsledamot bryter mot riksdagens uppföranderegler. Dags för talmannen att kliva in”, skriver hon på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program