Andersson om korankravallerna: ”Högerextrem provokatör”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Statsminister Magdalena Andersson (S) fördömer nu de våldsamma invandrarkravallerna runt om i landet. Hon pekar dock ut inte någon specifik grupp för våldet, men menar att det i grunden handlar om ett ”lockbete” från en ”högerextrem provokatör”.

Under långfredagen fortsatte de mycket våldsamma korankravallerna i Sverige.

I går var det Linköping och Norrköping, idag Rinkeby och Örebro.

I Örebro uppstod totalt kaos med bland annat flera brinnande polisbussar. Polisen flydde platsen, medan upploppsmakarna stal deras polisfordon och sedan satte eld på dem.

”Jag fördömer i kraftigaste ordalag det våld som nu riktas mot polis och allmänhet i Örebro. Igår och under natten såg vi liknande scener i Linköping och i Norrköping. Flera poliser har skadats när de arbetat för att försvara demokratiska rättigheter. Polisen har mitt, regeringens och hela det svenska samhällets fulla stöd. De ansvariga för våldet ska ställas till svars för sina handlingar”, skriver statsminister Magdalena Andersson i ett inlägg på Facebook.

Hon menar att det i grunden handlar om att den islamkritiske politikern Rasmus Paludan försöker provocera fram våldet genom att bränna koranen på olika platser.

Andersson kallar det för ett ”lockbete”, som ingen borde gå på.

”Till sist, om den högerextrema provokatören: det är precis den här typen av våldsamma reaktioner han vill se. Själva syftet är att hetsa människor mot varandra. Det är en rejäl nit att gå på det lockbetet. Sverige kan bättre”, skriver hon.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program