Lars Bern om Moderaternas vaccinpass: ”En fascistisk metod”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern är starkt kritisk till Moderaternas kampanj om att införa vaccinpass i Sverige. Vaccinen fungerar dåligt och vaccinerade kan sprida smittan lika mycket som ovaccinerade. Enligt Lars Bern drivs Moderaterna av en stark lobbyism för vaccinindustrin. Han jämför vaccinpass med ”fascism”.
– Det finns ingen mening med vaccinpass när vaccinen ändå inte fungerar, säger Lars Bern i Fjärde Statsmakten avsnitt 102.

Moderaterna driver på hårt för att Sverige ska införa covidpass i samhället. Andra partier har hakat på. I dagsläget är det bara Vänsterpartiet som är tydligt emot.

Enligt Lars Bern finns det en stark lobbyism för läkemedelsindustrin.

– Moderaterna driver en hård linje till förmån för vaccinindustrin. Men det är inget de börjat med nu. Det har de gjort i flera år. Flera moderata riksdagsledamöter har motionerat i riksdagen om att införa tvångsvaccination, som är emot grundlagen. I princip kräver de att grundlagen ska ändras så att man kan tvångsvaccinera människor.

– Moderaterna leder nu kampanjen om att kräva vaccinpass för att människor ska få delta i olika aktiviteter. Det är ingen tvekan om det.

Lars Bern tycker Moderaternas utspel är mycket beklagligt. Det bygger nämligen på missuppfattningen att det är ovaccinerade som sprider smittan. Men vaccinerade sprider smitta lika mycket som ovaccinerade, förklarar han. Och det beror på att vaccinen inte fungerar fullt ut.

– De ger ett visst skydd de första månaderna efter injektionen, men det avtar väldigt fort. De vaccinerade blir i stort sett lika smittade av viruset, och när de blir smittade för de smittan vidare precis lika effektivt som ovaccinerade, fortsätter han.

Att införa vaccinpass är rentav en form av fascism, menar Lars Bern. Dessutom kommer vaccinpassen troligen bara gälla en kortare period, sedan måste folk ta fler sprutor.

Ett annat allvarligt problem med injektioner som inte ger ett fullgott skydd mot sjukdom är att de frambringar mutationer som är resistenta. Det är samma fenomen som vid antibiotikaresistens.

– Det är en fascistisk metod att tvinga in människor att vara på ett visst sätt. Och det är djupt upprörande att Moderaterna presenterar detta som nån sorts frihetsreform. ”Får vi ett vaccinpass kan vi öppna upp samhället.” Vi kan inte öppna upp samhället! Injektionerna är för ineffektiva för det. Vi kommer tvingas leva med mutationerna så länge vi håller på att vaccinera. Vi kommer se den ena mutationen efter det andra. Detta är ett känt fenomen när man har vaccin som inte ger fullständigt skydd. De odlar fram mutationer, säger Lars Bern.

– Kan man inte slå ut viruset helt gynnar man en utveckling av mer resistenta mutationer, vilket i sin tur gör att vaccinen inte har någon effekt alls. Vi är redan där. Vaccinen är i stort sett värdelösa mot deltavarianten av SARS-CoV-2. I många länder som börjar vaccinera ökar smittspridningen. När deltavarianten spreds i Israel började man ge den tredje dosen. Vad hände då? Jo, då ökade smittspridningen och dödligheten i covid-19, fortsätter han.

Samtidigt försöker företrädare för vaccinindustrin förlöjliga och förminska alternativa behandlingar mot covid-19, som antiparasitläkemedlet Ivermektin, som utmålats som en hästmedicin.

Enligt Lars Bern finns det många länder i centrala Afrika som använder Ivermektin veckovis mot andra sjukdomar, och i dessa länder har man nästan ingen covidsjuklikhet. Men i norra och södra Afrika använder man det inte, och där har coronasmittan sett ut ungefär som i västvärlden.

Lars Bern uppmanar vaccinerade att gå tillbaka till förebyggande åtgärder mot covid-19, som höga doser av C-vitamin, D-vitamin och zink, eftersom vaccinen fungerar så dåligt.

– Ni får inte slå er till ro med att ni tagit vaccinet, för det ger inte tillräckligt skydd. Ni måste betrakta er som om ni inte hade något vaccinskydd. Ni kanske har ett litet skydd, men det avtar fort.

Däremot har personer som genomgått en covidinfektion ett mycket bredare skydd, som skyddar även mot mutationer, påpekar han.

– Det verkar även på snarlika virus, medan injektionerna bara ger ett tillfälligt skydd mot en specifik mutation av virusets spikprotein.

Varken dödligheten eller den totala beläggningen på sjukhus i Sverige under 2020 sticker ut anmärkningsvärt jämfört med andra år, enligt Lars Bern. Däremot sticker 2019 ut som ett år då många gamla och sköra överlevde, vilket sannolikt var en av orsakerna till att många dog på äldreboenden under följande år, bedömer han. Det hade helt enkelt ackumulerats väldigt många sköra människor i landet som inte klarade av att överleva covid-19.

– Det luktar en dold agenda bakom vaccinationskampanjen, säger Lars Bern. Det finns väldigt starka ekonomiska intressen bakom detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program