Lars Bern: Nato kan inte skydda oss mot Rysslands vapen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den svenska regeringen hävdar nu att Nato kommer skydda Sverige under tiden man ansöker om medlemskap i alliansen. Men det spelar föga roll, säger Swebbtvs politiska kommentator Lars Bern. Detta eftersom Ryssland inte kommer invadera Sverige. Anfaller Ryssland så gör man det med hypersoniska missiller, och då finns det inget Nato kan göra.
– Västvärlden har inget försvar mot dessa vapen, påpekar Bern.

Enligt Swebbtvs Lars Bern har västvärlden inget som helst försvar mot hypersoniska missiler, som går i flera gånger ljudets hastighet. Och det är sådana Ryssland skulle använda mot Sverige och Finland, om man gick till anfall. Någon markinvasion skulle initialt inte ske, bedömer han.

Regeringen hävdar att Nato kommer skydda Sverige under tiden som en eventuell Nato-ansökan behandlas. Men inte ens Natos flaggskepp skulle kunna stoppa avancerade missiler.

– De kan inte försvara oss mot hypersoniska missiler. Alla de militära resurser som räknas upp har ingen betydelse, säger Lars Bern i Swebbtv.

– Men det är det ingen som tagit upp, att vi kan bli angripna med robotar.

Enligt Bern har Ryssland byggt upp en ny och modern stridsteknik som västvärlden inte hängt med i. Samtidigt baseras den amerikanska militären fortfarande på ett neokolonialt tänk som inte skulle fungera väl mot en jämbördig motståndare.

– Tittar man på de krig som USA fört de senaste decennierna så har det varit krig mot svaga länder som knappast haft något luftförsvar. Sedan andra världskriget har man inte fört krig mot någon jämspelt motståndare, fortsätter Lars Bern.

– USA styrs av en oligarki. Deras mål är att lägga under sig råvaruresurser i hela världen. Det är därför man vill komma åt Ryssland. Det är en enorm landmassa med stora mängder strategiska råvaror. Man vill ha kontroll över hela världen. Det ska inte finnas några gränser. Nationalstater ska raderas ut och hela jorden ska exploateras. Allt som står i vägen för detta lever farligt.

Tysklands löfte om att hjälpa Sverige, oavsett vilket Nato-beslut det blir, spelar inte heller någon större roll, beroende på att den tyska försvarsmakten är i ”ytterst dåligt skick”, enligt Bern.

Vidare menar Lars Bern att media spelat en avgörande roll i västvärldens krig. Och mediernas fokus varierar beroende på vilket intresse västvärlden har i en konflikt. Det enormt brutala Jemen-kriget är det nästan tyst om.

Storbritannien är just nu det mest krigiska landet av alla, med sina händer överallt.

Inget av detta ursäktar dock Rysslands anfall mot Ukraina, påpekar Lars Bern.

– Det är en ren skam att västvärlden låter alla dessa krig passera, förklarar han. Västvärlden har väldigt smutsiga fingrar, och nu tänker Sverige alliera sig med dessa krafter. Media styrs av den oligarki som sitter på makten och som startar de här krigen. USA och Storbritannien styrs egentligen helt av dessa finansiella kretsar.

Enligt Bern är Sveriges alliansfrihet tvärtom viktig för att vi ska kunna motarbeta krig.

– Nato är ingen försvarsorganisation längre. Det är en krigsorganisation. Nato har varit inblandat i USA:s krig i Afghanistan, Nato var engagerat i att bomba Libyen till stenåldern. Det handlade inte om försvar. Vi var inte hotade av Libyen på något sätt. Nato var inblandat i bombningen av Serbien, beroende på att Serbien tagit parti för Ryssland.

– Jag tycker vi ska motarbeta alla former av användning av krig, säger Bern.

Men det kan Sverige inte göra som medlem i Nato, betonar han.

– Rysslands angrepp är förskräckligt men man måste ju fortfarande ha perspektiv på vad vi i västvärlden håller på med, fortsätter Lars Bern.

– Ambitionen är att skapa en allians som omfattar hela västvärlden och alla västvärldens intressen runt om i världen. Nato är inte isolerat i Europa längre, och det är inte en europeisk försvarsallians. Det är en allians som amerikanerna byggt upp för att använda när man bedriver sina fälttåg runt om i världen. Britterna är deras sekonder.

Att affischer i Ryssland nu används för att utmåla svenska kända historiska personer som nazister är något som görs för att påverka den egna befolkningen, tror Lars Bern, eventuellt som ett sätt att förbereda den ryska opinionen för militära motåtgärder mot Sverige.

– Man piskar upp en antisvensk opinion, säger han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program