Lars Bern: Läkemedelsindustrin vill göra oss beroende av ”vaccin”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Pfizers så kallade vaccin mot covid-19 har också en kraftig riskökning för hjärtmuskelinflammation för unga personer. Men Folkhälsomyndigheten stoppar bara Modernas vaccin. Hjärtmuskelinflammation kan vara väldigt allvarligt och bör inte bagatelliseras, påpekar överläkaren och docenten Sture Blomberg i ett nytt program i Swebbtv, där även Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern deltar.
– Det verkar som att Pfizer gör sig av med alla konkurrenter, säger Blomberg.

I Sverige har Modernas vaccin mot covid-19 stoppats för personer under 30 år eftersom det kan leda till bland annat hjärtmuskelinflammation, men Pfizers vaccin ska fortsätta användas.

Även Pfizers substans kan dock leda till hjärtmuskelinflammation.

– Det verkar som att Pfizer gör sig av med alla konkurrenter, säger överläkaren Sture Blomberg i Swebbtv. Visserligen är det så att Moderna har mer myokarditer (inflammation av hjärtmuskeln, vår anm) än Pfizer, men skillnaden är inte så stor. Och för lägre åldersgrupper, 16-17-åringar samt 12-15-åringar, har Pfizer väldigt höga nivåer.

Sture Blomberg och Lars Bern bemöter ett avsnitt av SVT:s Fråga Doktorn, där vaccinforskaren Matti Sällberg får frågor om hjärtproblem från vaccinen.

– Det är en tillfällig, övergående hjärtmuskelinflammation som framför allt män under 30 kan få. Det är en väldigt ovanlig biverkning. Det ligger på kanske 30-40 fall per miljon vaccindoser. Och i 75 procent av fallen är det övergående och man behöver inte ens sjukhusinläggning, säger Sällberg i SVT.

Enligt Sture Blomberg borde denna fråga ha riktats till en läkare, och han håller inte helt med om slutsatserna.

– Myokarditer är väldigt farliga. Man kan dö knall fall. De är oftast övergående, men vi vet inte hur ofta i dessa fall. Från studier vet vi att antikroppar från vaccinet påverkar vissa saker i hjärtat. Myokarditer kan också ge upphov till hjärtinfarkt och ha en långtgående effekt. Sen finns det en stor underrapportering av biverkningar. Det finns ingen riktig kartläggning. Så det är fel att bagatellisera detta.

Lars Bern är också väldigt kritisk till SVT-intervjun.

– En skicklig journalist borde ha frågat hur stor sannolikheten är att människor under 30 år blir allvarligt sjuka i covid-19, säger han. För den är ju försvinnande liten. Man måste alltså ställa risken med vaccinet mot risken att bli allvarligt sjuk.

Både Bern och Blomberg anser att risken från vaccinen är större än covid-19.

Sture Blomberg påpekar att riskökningen för hjärtmuskelinflammation från Pfizers vaccin är 80 gånger för unga män 16-17 år jämfört med hur det hade varit utan vaccinet, enligt statistik från USA:s nationella folkhälsomyndighet, CDC. För barn mellan 12-15 år är risken 39 gånger högre. Motsvarande statistik för Modernas substans finns inte, säger Blomberg men han tror den är ungefär densamma. Samtidigt är risken för en allvarlig covidsjukdom i dessa grupper extremt liten.

Sture Blomberg tror att Modernas vaccin men inte Pfizers stoppats enbart på grund av konkurrensskäl.

– Pfizer är för mäktiga, inflikar Lars Bern.

Sture Blomberg påpekar att spikproteinet från coronaviruset, men även det som mRNA-vaccinen producerar, är farligt. Antikropparna som bildas kan också ha en negativ inverkan på hjärnan.

Därmed angriper immunförsvaret inte bara viruset utan även den egna kroppen, vilket kan leda till autoimmuna sjukdomar, förklarar Lars Bern.

Blomberg hänvisar sedan till studier från Israel, där vaccinationsgraden knappast hjälper mot covidsmittan.

– Israel har ju vaccinerat nästan hela sin befolkning. Och så visar det sig att de som blir smittade igen, får genombrottsinfektioner, är de som är vaccinerade. Man har räknat ut skyddseffekten av en vaccination jämfört med en naturligt genomgången infektion. Det finns två stora studier. Skyddseffekten är 7-14 procent av vad du får av en naturlig immunitet, säger överläkaren i Swebbtv.

Israel har en jättehög vaccinationsgrad, men också en hög andel smittade. Detta kan bero på virusmutationer, och på Antikroppsberoende infektivitet (ADE), alltså att antikropparna som bildats i stället hjälper viruset infektera kroppen.

– De antikroppar som bildats av det här vaccinet är inte adekvata för nästa infektion, säger Sture Blomberg.

Han tycker också det är fel att vaccinera personer som redan tillfrisknat från covid-19.

– Idag vänder man ju upp och ned på allt det vi kunnat, det vill säga: när du har haft en sjukdom så är du immun. Varför ska man då vaccineras? Naturlig immunitet är mycket bättre. Varför lägga till en vaccination med alla de biverkningar som finns? Detta stämmer inte med vad vi tidigare lärt oss. Men varför dessa personer ska vaccineras svarar myndigheterna inte på, säger Blomberg.

Lars Bern ser en agenda bakom vaccineringen.

– Läkemedelsindustrins plan är att göra människor helt beroende av deras preparat, säger han. Därför gör man sitt ytterst för att motverka naturlig immunförsvar. Man vill ha en ordning där vi människor får en rutin att ta injektioner flera gånger per år. Detta är en perfekt storm för läkemedelsindustrin.

– Men att vaccinera mot kraftigt muterande influensavirus är ingen hållbar strategi, påpekar han.

Enligt Lars Bern finns det redan en medicin som är överlägsen de antivirala läkemedel som nu tas fram mot covid-19: Ivermektin. Det är mer effektivt och dessutom säkert, eftersom det funnits så länge, förklarar han.

– Trots att man redan har en medicin som är bättre ska man nu introducera preparat där man inte vet vilka biverkningar som finns och som dessutom är sämre. Och som kanske kommer kosta hundra gånger mer per dos. Läkemedelsindustrin vill kunna ta patent, men det kan man inte göra på Iverkmektin.

Ivermektin har 86 procent profylaktisk (förebyggande, vår anm) effekt, enligt Bern.

Även Sture Blomberg är mycket positiv till Ivermektin.

– Jag måste säga att jag är imponerad av de resultat som kommit från Ivermektin. Ivermektin måste fram, påpekar han. Doktorer måste läsa på. Det finns hur många studier som helst som visar vilken effekt det har.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program