Lars Bern: ”Jag blir illamående av public service hjärntvätt – vi har ingen som helst nytta av dem”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vem eller vilka kan ligga bakom attacken mot Nord Stream 1 och 2? Swebbtvs Lars Bern utesluter inte Ryssland, men ser det inte som särskilt troligt. Däremot kan det finnas ett intresse från USA att förstöra ledningarna innan vintern slår till. Folkopinionen i Europa lär nämligen förändras kraftigt ju kallare det blir. Krav kommer ställas på att europeiska ledare gör upp med Ryssland – och att gasledningarna öppnas. Nu är det helt omöjligt. Även Polen kan ligga bakom attacken, ihop med Nato, menar Lars Bern.
– Polen är det mest militanta antiryska landet i Europa, säger han i Swebbtv.

Swebbvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern tror inte att det är Ryssland som ligger bakom attacken mot Nord Stream.

Han ser inget starkt motiv för det, även om han inte helt utesluter det.

– Varför skulle ryssarna spränga en gasledning som de lagt ned 200 miljarder på? Det begriper jag inte. Det finns ingen logik i det över huvud taget. Ryssarna kan ju bara vrida på kranen för att stänga av den. Jag ser detta som högst osannolikt, men osvuret är bäst. Det kan finnas motiv som vi inte känner till, säger Lars Bern i Swebbtv.

Däremot hotade USA stoppa gasledningarna om Ryssland invaderade Ukraina. Både Joe Biden och Victora Nuland sade detta i början av året, något Swebbtv Nyheter nämnt i flera artiklar.

Men om det är USA som ligger bakom, varför skedde attacken just nu?

– I takt med att det blir kallare kommer problemen i Europa att öka ganska lavinartat, fortsätter Lars Bern. Man kommer få en enormt stark opinion bland Europas folk som vill göra upp med ryssarna och börja köpa gas via Nord Stream 1 och 2. Det är det som ska förhindras, att europeiska politiker ger efter för trycket. Flera politiker har redan börjat glira på det här. Det finns strömningar bland dem som har makten i Europa att ompröva politiken. När folk börjar frysa och lida, kommer opinionstrycket bli väldigt starkt. Folk kommer gå ut på gatorna.

Enligt Bern kan det även finnas ett polskt motiv.

– Polen har hela tiden kritiserat byggandet av de här ledningarna. Och man var väldigt kritisk när sanktionerna tidigare släpptes mot företagen som byggde Nord Stream 2. Polen har hela tiden utmärkt sig. Polen är det mest militanta antiryska landet i Europa, får man nog säga. Förutom Ukraina. Det finns starka strömningar i Polen mot det här. Men jag tror inte att polackerna själva kan ha gjort det. Har man gjort det, har man gjort det i samarbete med Nato.

Tidigare i september skedde det en Nato-ledd övning i området där sprängningarna ägde rum. Då skulle sprängladdningarna ha kunnat iordningsställas, säger Lars Bern, men är noga med att påpeka att detta är rena spekulationer. Han betonar också att Polen, precis i samband med sprängningen, fick en egen gasledning från Norge invigd: Baltic Pipe.

– Det har varit amerikansk militär aktivitet precis i det här området, säger Bern.

– Militärhelikoptrar flög precis över gasledningarna. Amerikanerna har tidigare skrivit att man testat undervattensdrönare. Man kan tänka sig att sådana har kommit till användning. Om jag fick i uppdrag att genomföra en sådan här sprängning som militär befälhavare skulle jag aptera laddningarna och se till att inte finnas i närheten när de exploderade. Det krävs bara att sprängningen är tidsinställd eller kan fjärrutlösas. Det är sannolikt så det skulle gå till.

Enligt Lars Bern är det mest troliga att det är den militärmakt som har lovat att sätta stopp för gasledningarna som också faktiskt gjort det.

– Joe Biden och Victoria Nuland har ju sagt det. Att sätta stopp för det här verkar vara väl förankrat i det amerikanska politiska etablissemanget. Men vi vet inte, säger han.

Media har dock hållit tyst om det amerikanska ”hotet” mot Nord Stream.

– Detta visar återigen att mainstream-media och public service är helt otillförlitliga, säger Lars Bern i Swebbtv. Det här hade ju varit en väldigt viktig sak att ta upp när man lämnar nyheter om det här sabotaget, alltså att det finns en militärmakt som på något sätt lovat att sabotera dem. Varför visar man inte Bidens och Nulands yttranden? Det som får mig direkt illamående är hur hjärntvättade vi är av public service, som vi betalar nio miljarder per år för. Vi har ingen som helst nytta av dem, och de har inget intresse att på något sätt förmedla en komplett bild av bakgrunden till det här. I stället intervjuar man Carl Bildt, som är den värsta globalisten av dem alla. Han kommer ju aldrig någonsin peka på att det kan vara amerikanerna.

Att Ryssland varit relativt tyst om attacken mot Nord Stream, kan bero på att man inte vill eskalera situationen. Attacken kan nämligen ses som en krigshandling mot Ryssland. Pekar man direkt ut något land, är handsken kastad. Lars Bern tar Turkiets nedskjutning av ett ryskt stridsplan under Syrienkriget som exempel. Alla trodde det skulle orsaka en explosiv reaktion från Ryssland. Men Putin låg lågt. Han kanske ringde Erdogan, men i övrigt ingenting.

– Han kanske gör likadant nu. Han väljer nämligen sina strider.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program