Läkare: Naturlig immunitet kan vara tusen gånger starkare än vaccin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Människor måste sluta vara rädda för att bli sjuka i covid-19 om och om igen. Sannolikt är den naturliga immuniteten mot SARS-CoV-2 extremt starkt och mycket långvarig, precis som den var mot SARS-CoV-1, säger läkaren Peter McCullough i en intervju med Fox.

Naturlig immunitet mot covid-19 har det nästan varit helt tyst om under pandemin. Men strax efter att omikronvarianten av SARS-CoV-2 upptäcktes blåste media plötsligt upp en nyhet om att naturlig immunitet inte skyddar mot den nya varianten.

Den här veckan kom dock en studie från Sydafrika som visar att det är personer som har naturlig immunitet genom infektion i grunden som har ett starkt skydd även mot omikron, medan de som bara vaccinerat sig förlorar sitt skydd.

Kardiologen Peter McCullough, tidigare vice chef för internmedicin vid Baylor University Medical Center och professor vid Texas A&M University, bedömer naturlig immunitet som extremt stark och långvarig.

Han påpekar att det så kallade vaccinet bara är kodat mot ett av virusets protein, medan naturlig immunitet hanterar hela viruset och därmed bildar skydd mot alla delar av det. Även om spikproteinet, som vaccinet är programmerat på, muterar återstår alltså skyddet.

Det är så mänskligheten besegrat virus innan vaccin existerade.

– Vaccinet är kodat mot ett protein. Naturlig immunitet ger antikroppar mot 27 olika protein, och förmodligen 100 till 1.000 gånger starkare T-cellsimmunitet, som är långsiktig, säger läkaren i Fox.

Enligt Peter McCullough är det nya coronaviruset i stort sett jämförbart med SARS-CoV-1, som personer fick så gott som ”obegränsad” immunitet mot, säger han. 17 år efter SARS-CoV-1 hade individer som smittades med det viruset fortfarande skydd, och det blir förmodligen likadant med SARS-CoV-2.

– Jag tror att samma sak kommer gälla för detta. Vi måste sluta upp med rädslan att man kommer få denna sjukdom om och om igen. Om det vore möjligt hade vi sett miljontals med återinfektioner, men så är det inte, förklarar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program