Kraftig ökning av fullvaccinerade som dör: ”Behövs en tredje dos”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De så kallade covidvaccinen har så dålig effekt att svenskarna redan behöver ytterligare en dos. Det är ett förslag som presenteras i TV4 Efter fem efter att det på senare tid skett en ”kraftig ökning av fullvaccinerade äldre som dör med covid” i Sverige, uppger tv-kanalen.

Sverige är inte ens klara med den första massvaccineringen mot covid-19 förrän det talas om att befolkningen måste ta en tredje spruta.

Enligt TV4 sker det nu en ”kraftig ökning” av fullvaccinerade äldre som dör med coronaviruset.

Redan för ett par veckor sedan rapporterade Swebbtv, baserat på Folkhälsomyndighetens statistik, att de flesta som dör med covid-19 är fullvaccinerade.

Förra veckan skrev Svenska Dagbladet att 7 av 10 som dog med smittan mellan 1-24 september var fullvaccinerade.

De som dör är framför allt äldre personer. Det var också den grupp som vaccinerades först av alla. På bara ett antal månader har alltså vaccinets effekt avtagit.

Enligt vaccinforskaren Ali Mirazimi måste Sverige nu agera väldigt snabbt, eftersom skyddet enligt honom minskar med tiden, kanske efter 6-9 månader. Han ser likheter med det som nu sker i Sverige och det som hänt i bland annat Israel, där massvaccineringen inte heller stoppade coronasmittan.

Lösningen som föreslås är att spruta in ännu mer så kallat vaccin i svenskarnas kroppar. Vaccinen var alltså så ineffektiva att det inte räcker med två doser.

Först ut är äldre invånare. Men det kanske bara är början.

”Talar det här för att vi alla kommer behöva en så kallad boost-dos?”, undrar TV4:s programledare.

– Ja, absolut, jag tror större delen av befolkningen behöver en tredje dos. Men frågan är var gränsen går. Kanske inte de absolut yngsta, för de drabbas inte så mycket av covid-19. Två doser kanske räcker för att de ska få ett grundskydd. Men det här är nånting vi kommer lära oss under kommande månader, säger Ali Mirazimi till TV4.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program