”Fjärde dos” till alla över 18 år: ”Det är aldrig för sent att vaccinera sig”

Region Stockhoplm erbjuder nu alla över 18 år ”vaccin” mot covid. Samtidigt öppnar man en ny vaccinationsmottagning i Kungsträdgården, så att så fler kan injicera substansen.

Det är Region Stockholm som nu kommer erbjuda en fjärde dos så kallat vaccin mot covid-19 till alla invånare mellan 18 och 64 år.

Bokningen öppnas den 29 augusti och ”drop-in-vaccination” finns från den 12 september.

Redan den 1 september påbörjar man vaccinationen med ”ytterligare påfyllnadsdos” till så kallade riskgrupper och de som är över 65 år.

”Det är aldrig för sent att börja vaccinera sig och även fortsättningsvis kommer vaccination erbjudas till alla som ännu inte tagit rekommenderat antal doser”, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

För att så många som möjliga ska kunna injicera substansen i kroppen öppnar regionen också en temporär mottagning för ”vaccination” i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

För de som är 65 år eller äldre ”rekommenderas” en påfyllnadsdos, skriver regionen.

Enligt krisinformation.se är det numera en femte dos vaccin som gäller – rekommenderas – för äldre personer samt yngre personer i riskgrupp, med start den 1 september 2022.

”För vuxna mellan 18–64 år rekommenderas vaccination med tre doser. I höst kan den som vill ta ytterligare en påfyllnadsdos, dos fyra”, skriver Krisinformation.

Läs Swebbtv Nyheters tidigare artikel, om en ung person som tog ”vaccinet”: ”Det äckliga vaccinet” förstörde hennes liv – fick hjärtproblem och sämre immunförsvar