Skräckscener från Kanada: ”Polishästar trampar ner civila”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Våldet har kommit till lastbilsförarnas frihetsdemonstration i Kanada. Men det var inte demonstranterna som tog dit det, utan regeringens polisstyrkor, rapporterar Toronto Sun.

Justin Trudeaus vänsterliberala regim i Kanada fortsätter slå ner på de fredliga demonstranterna i huvudstaden Ottawa, som manifesterar mot vaccinpass och restriktioner.

Under fredagen grep polisen ännu fler av demonstranterna, samtidigt som polishästar ska ha trampat ner människor, enligt Fox News.

– Hästarna trampade ner åtskilliga människor, däribland en kvinna med rullator, säger Tucker Carlson i ett inslag.

– Minst en person drabbades av hjärtattack. I stället för att hjälpa till, stod polisen där. Denna typ av våld fortsatte hela dagen. Polisen tacklade människor för att de protesterade och journalister för att de filmade.

”Det visar sig att den efterlevande bilden av Freedom Convoy-protesten inte kommer att vara hoppborgarna, utan bilden av en kvinna med rullator som blir trampad av en polishäst”, skriver Toronto Sun.

Polisen förnekar att man trampat på demonstranterna och påstår att någon ska ha kastat en cykel mot hästarna, något som i sin tur förnekas av demonstranterna, som anklagar polisen för ren lögn. Däremot syns på bilder den äldre kvinnans rullator på marken vid hästarna.

– De trampade precis på den där damen! De trampade på damen!, hör man i en av filmerna som visar hur polishästarna går genom en folkmassa.

Enligt Toronto Sun ska polisen även ha misshandlat en demonstrant genom att slå honom upprepade gånger med ett gevär. Polisen ska också ha krossat rutan på en lastbil och sedan, med dragna vapen, dragit ut lastbilsföraren ur fordonet.

”Våldet som premiärministern uttryckt oro för i tre veckor uppstod inte förrän Justins polisarmé skickades in för att skingra folkmassan”, påpekar Toronto Sun och kallar Trudea-regimens våld för ”groteskt”.

Än så länge har andra västerländska ledare varit tysta om Justin Trudeaus brutala bemötande av den fredliga frihetsdemonstrationen.

Hur läget kommer utvecklas vid demonstrationen är oklart. Enligt vissa uppgifter har fler deltagare anslutit till protesten, vilket förvånat polisen. Polishästarna ska ha lämnat platsen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program