Japan stoppar covidvaccin – ”metallrester” hittades i doserna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Japan har stoppat flera leveranser av Modernas covidvaccin efter att man hittat ”metallrester” i vaccinet, uppger TT-AFP. De okända ämnena upptäcktes efter att två män dött efter vaccinering. Enligt Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator, Lars Bern, bekräftar detta rykten om att vaccinen är magnetiska.

Det är i Japan som myndigheter hittat så kallade ”främmande ämnen” i Modernas covidvaccin. Närmare bestämt handlar det om något som liknar metallrester.

Det hela uppdagades efter att två män, 30 respektive 38 år gamla, avlidit efter sin andra dos. Men om det finns ett samband mellan dödsfallen och vaccinet är ännu inte fastställt.

Exakt vad det är för ämnen som hittats är inte heller klarlagt.

Japan har dragit tillbaka tre leveranser av vaccinet. Och problemet har uppdagats i flera av landets regioner.

”Vi avbryter användningen av Modernas covid-19-vaccin eftersom främmande ämnen upptäcktes i några av dem”, skriver myndigheterna i den japanska regionen Okinawa, enligt TT-AFP.

– Man hittade saker i vaccinet som inte fanns med i innehållsförteckningen, säger Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern i en kommentar. Då hette det att de var kontaminerade. Jag tror inte det var kontaminerade, men det är min personliga uppfattning. Här fanns komponenter som man inte helt enkelt inte redovisat.

– Det intressanta är också att de japanska myndigheterna nu har bekräftat ryktena om att vaccinen har magnetiska egenskaper. Jag har själv varit tveksam till det. Men detta bekräftar man alltså. Det var inte bara ett påhittat rykte. I Japan är man ju väldigt noga, och jag skulle tro att deras myndigheter är djupt upprörda, fortsätter han.

Det var också i Japan det tidigare avslöjades vad som händer efter att vaccinet sprutats in i kroppen.

– När man injicerar de här mRNA-sekvenserna från Modernas och Pfizers vaccin så stannar de inte i muskeln, som man hävdat. Det är bara en fjärdedel som blir kvar där. Resten sprids i kroppen. Bland annat kan de lagras upp i äggstockarna, och det finns en risk för påverkan på äggceller. Så spikproteinerna produceras i princip i hela kroppen.

Lars Bern påpekar att mRNA-vaccin, som Modernas och Pfizers vaccin mot SARS-CoV-2, skiljer sig markant från traditionella vaccin. De senare kan förklaras som en avdödad version av viruset, som får kroppens immunförsvar att reagera och skapa antikroppar. Men mRNA-vaccinen består i stället av en RNA-sträng som producerar bara ett speciellt protein som sitter på viruset, spikproteinet.

– Det blir alltså inte antikroppar mot hela viruset som när det är ett riktigt vaccin, säger Lars Bern. mRNA-vaccinen reagerar bara på en liten del av viruset. Detta ger ett ofullständigt skydd, ett väldigt begränsat skydd. Det skyddar bara mot en variant av spikproteinet. Hade vi haft antikroppar mot hela viruspartikeln hade man ändå haft nytta av dem, eftersom de känt igen andra delar av viruset. Spikprotein muterar relativt fort och då tar det bara månader innan antikropparna inte längre fungerar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program