Italien ska tvångsvaccinera sin befolkning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den italienska regeringen planerar nu att tvångsvaccinera sin befolkning mot covid-19, rapporterar Bloomberg. Italien blir i så fall första landet i Europa med tvångsvaccinering, något diktaturer som Turkmenistan redan infört.

Det är Italien som tänker gå längre än de flesta andra länder när det gäller att få befolkningen att vaccinera sig.

Man ska helt enkelt tvinga folket göra det.

– Om vi inte har nått en vaccinationsnivå på mellan 80-90 procent kommer vi anta en lag för att tvinga på vaccinet alla, säger landets minister för offentlig förvaltning Renato Brunetta i en intervju med Ambrosetti Forum i Cernobbio.

Tvångsvaccienring ska gälla samtliga medborgare från 12 år och uppåt.

Även Italiens premiärminister och den tidigare bankiren Mario Draghi sade förra veckan att vaccinationen så småningom kommer att bli ”obligatorisk”.

Italien är ett av de länder som fått flest människor att vaccinera sig. Men regeringens aggressiva politik har även skapat politiska motsätterningar i landet. Bland andra förre inrikesministern Matteo Salvini opponerar sig mot införandet av covidpass.

Från och med den 1 september krävs covidpass, eller ett negativt coronatest, för personer i Italien som vill äta på inomhusrestauranger, besöka muséer och biografer, eller flyga och åka fjärrtåg, skriver Bloomberg.

Beslutet om tvingande vaccinering kommer tas i slutet av september.

Lagen skulle göra Italien till det första landet i Europa med vaccintvång. Sedan tidigare finns liknande tvång bara i Indonesien, Turkmenistan och Mikronesien, enligt Aftonbladet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program