Har SD gett upp? – ”Jättebra” om vi får samma valresultat som 2018

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen

Sverigedemokraterna satsar på att nå samma valresultat som i riksdagsvalet för fyra år sedan. Partiledaren Jimmie Åkesson ”ligger lågt” i valrörelsen, som blir den femte för honom i rollen som partiets ordförande, uppger SvD. I stället får Moderaterna ta täten.

Sverigedemokraterna var länge det parti som ständigt växte inom svensk politik. Men under lång tid har nu partiet legat ganska stadigt mer eller mindre runt det valresultat som man fick i riksdagsvalet 2018, vilket var 17,53 procent.

Partiet har inte hanterat de senaste årens så kallade kriser särskilt väl, utan hamnat i skymundan. Samtidigt har partiet svängt i centrala frågor, som Nato, samt förespråkat stolliga vaccinpass och så kallade ”vaccin” med svindlande antal biverkningar.

Andra partier har också blivit tuffare i invandringsfrågan.

I en Skop-mätning i april hamnade SD så lågt som på 15,6 procent, alltså långt under förra valresultatet. Detta samtidigt som Socialdemokraterna, som tidigare var Sverigedemokraternas rival gällande vilket parti som är landets största, fick 34,7 procent.

Socialdemokraterna har gynnats kraftigt av ”kriserna”.

I SVT/Novus senaste väljarbarometer, som släpptes igår, fick Sverigedemokraterna 18,6 procent – samma som Moderaterna.

Inför årets val, som alltså äger rum om mindre än en månad, satsar partiledaren Jimmie Åkesson på samma valresultat som sist.

– Alla andra har flyttat sina positioner. Moderaterna satsar hårt på migrationsfrågan. Klarar vi att försvara förra valets resultat är det jättebra, säger han till SvD.

”Enligt tidningen tar Åkesson ett steg bak för att låta Moderaterna driva valrörelsen, som går till val på att SD inte längre är kontroversiellt”, skriver Omni om artikeln.

Jimmie Åkesson ”ligger lågt” i valrörelsen, förklarar Svenska Dagbladet men undrar samtidigt om detta kommer räcka för att liberala väljare ska acceptera partiet. ”Nya, mogna Åkesson”, uttrycker SvD:s Torbjörn Nilsson det i sin artikel om SD-ledaren.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program