Salman Rushdie knivhuggen i halsen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: ActuaLitté

Den indisk-brittiske författaren Salman Rushdie har attackerats under en föreläsning i New York, uppger AP. Enligt polisen har han en knivskada i halsen. Skadeläget är oklart.

Det var vid 11-tiden amerikansk tid i samband med en föreläsning i New York som författaren Salman Rushdie attackerades av en man som stormade scenen.

En journalist från Associated Press blev vittne till hur en man tog sig upp på scenen och sedan började ”slå eller hugga” den 75-årige författaren.

Salman Rushdie ska ha knuffats eller fallit i golvet varpå gärningsmannen greps.

Författaren fick sedan hjälp av människor som befann sig på platsen. De höll upp hans ben, troligen för att få ner mer blod till överkroppen, skriver nyhetsbyrån.

filmer i sociala medier kan man se hur Rushdie flygs iväg för vård.

”Rushdie fick ett uppenbart sticksår ​​i halsen och transporterades med helikopter till ett lokalt sjukhus. Hans tillstånd är ännu inte känt”, skriver polisen i New York.

Personen som intervjuade 75-åringen ska också ha skadats, i form av en lindrig huvudskada.

Salman Rushdie är känd för sin roman Satansverserna, som gavs ut 1989, där Muhammed påstås få uppenbarelser av Satan. Boken anses som blasfemi inom islam och Rushdie har en fatwa, vilket en del tolkar som en dödsdom, riktad mot sig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program