”Fullständigt löjeväckande” – israelisk journalist om narrativet kring Hamas attack

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hur var Hamas attack mot Israel över huvud taget möjlig? Det undrar Bret Weinstein, tidigare professor i evolutionsbiologi, i sin prodcast. Han intervjuar den israeliska journalisten Efrat Fenigson, som kritiserar den israeliska staten och påpekar att landets befolkning nästan offrats och av någon anledning inte fick hjälp på flera timmar.

Det är den amerikansk-judiske akademikern Bret Weinstein som intervjuat den israeliska journalisten, Efrat Fenigson, som även jobbat med underrättelse inom den israeliska militären. Hon ifrågasätter det officiella narrativet kring Hamas-attacken mot Israel förra helgen, alltså att den israeliska regeringen skulle ha blivit helt tagen på sängen.

Redan för 25 år sedan, när hon jobbade i militären, var Israels gräns mycket strikt övervakad. Något så litet som en katt kunde utlösa larmet.

Men nu ska alltså Hamas massiva och koordinerade attack inte bara ha lyckats, utan ha kommit som en överraskning – vid 50-årsdagen av Oktoberkriget 1973.

– Israels folk har blivit – jag vet inte om offrade är ett för grovt ord – men vi har blivit utsålda.

– Ingen hjälp i timmar efter timmar. Ingen militär inblandning, ingen polis, inga vapen på marken i timmar efter timmar. Detta är något som är icke-typiskt och ovanligt för israeliska försvarsstyrkor, säger Efrat Fenigson.

Israels gräns, som har flera försvarslinjer, ska ha penetrerats på minst 15 olika platser.

– Det är fullständigt löjeväckande, eftersom normalt, efter en överträdelse mot stängslet, utlöses hela armén och saker börjar röra på sig direkt. Saker och ting börjar röra på sig direkt och här var det ingenting på timmar, fortsätter Fenigson.

Se kortare klipp HÄR.

Läs också:

Israel ska ha varnats tre dagar innan attacken
Hamas-attacken Israels 9/11? – Många märkliga omständigheter bakom
Macgregor: Mossad hade fel fokus – eller kände man till Hamas planer?
Haaretz skyller blodbadet på Netanyahu

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program