Blinken: ”USA har Israels rygg”- så ”länge Amerika existerar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA kommer försvara Israel ”så länge som Amerika existerar”. Det klargjorde USA:s utrikesminister Antony Blinken under ett besök i den israeliska huvudstaden Tel Aviv.

Det var under torsdagen som USA:s utrikesminister Antony Blinken höll ett gemensamt anförande ihop med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv angående Hamas attack mot Israel.

Blinken försäkrade USA:s ändlösa stöd, och nämnde även Ryssland i sitt tal.

– Om du tillåter mig en personlig avstickare. Jag står vid dig inte bara som USA:s utrikesminister utan också som jude. Min farfar, Maurice Blinken, flydde från pogromer i Ryssland. Min styvfar, Samuel Pisar, överlevde koncentrationsläger – Auschwitz, Dachau, Majdanek. Så, premiärminister, jag förstår på ett personligt plan, de upprivande ekon som Hamas massakrer bär på israeliska judar – ja, för judar överallt.

– Budskapet jag kommer med till Israel är följande: Ni må vara starka nog på egen hand för att försvara er själva – men så länge Amerika existerar kommer ni aldrig någonsin behöva göra det. Vi kommer alltid att finnas där, vid er sida.

Enligt Blinken har USA placerat ”världens största hangarfartyg” i östra Medelhavet samt ”stärkt närvaron av amerikanska stridsflygplan i regionen”.

Vidare påpekade han att det finns ”ett överväldigande – överväldigande – stöd från båda partier i vår kongress för Israels säkerhet”.

– Här i Israel, och överallt, kommer vi bekräfta den kristallklara varning som president Biden utfärdade i går till alla motståndare – stat eller icke-stat – som funderar på att utnyttja den nuvarande krisen för att attackera Israel: Gör det inte. USA har Israels rygg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program