”Ny coronavåg i Europa” – EU:s lösning: MER VACCIN

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Efter massvaccineringen av Europa så ökar nu den förkylningsliknande covidsmittan igen. EU-myndigheternas lösning? Mer ”vaccin”. Från EU:s håll uppmanas ”alla att vaccinera sig”, heter det i ett pressmeddelande. Hälsomyndigheterna hoppas att medlemsländernas nationella vaccinationskampanjerna, som nästan helt stannat av, nu ska dras igång igen.

Det så kallade vaccinet mot covid-19 fungerade så dåligt att viruset nu ökar ännu en gång – trots att det är sommar.

Vad är lösningen från EU:s hälsomyndigheter – ECDC och EMA?

Att människor tar ännu mer vaccin.

Myndigheterna rekommenderar en andra påfyllnadsdos, alltså en fjärde deos, för de över 60 år samt för andra personer som löper hög risk för allvarlig sjukdom.

”Eftersom en ny våg för närvarande pågår i Europa, med ökande antal inläggningar på sjukhus och intensivvårdsavdelningar, är det avgörande att folkhälsomyndigheterna nu överväger att människor mellan 60 och 79 samt utsatta personer i alla åldrar får en andra booster”, skriver man i sitt pressmeddelande.

Och man tänker inte vänta på de så kallade ”uppdaterade” omikronvaccinen.

– Då fallen och sjukhusinläggningarna ökar igen när vi går in i sommarperioden uppmanar jag alla att vaccinera sig och bli boostade så snabbt som möjligt. Det finns ingen tid att förlora. Jag uppmanar medlemsländerna att omedelbart lansera en andra påfyllnadsdos för alla över 60 år, säger EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides i ett uttalande.

Enligt Aftonbladet hoppas EU-myndigheterna att, i och med de nya rekommendationerna, ”vaccinationskampanjerna ska ta fart på nationell nivå igen, efter att de i stort sätt har stannat av helt de senaste månaderna”.

– Detta signalerar början på en ny, utbredd covidvåg över hela Europeiska unionen. Det finns fortfarande för många individer som riskerar drabbas av allvarlig covidinfektion som vi måste skydda så snart som möjligt. Vi måste påminna människor om vikten av vaccination från allra första dosen till andra boostern. Vi måste börja idag, säger ECDC-chefen Andrea Ammon.

Hur EU:s covidhysteri utvecklar sig infört höst och vinter – och vilka ”rekommendationer” som då kommer – återstår att se.

I Sverige erbjuds redan personer över 65 år en andra booster-dos.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program