EU-politiker: Sverige har blivit en förebild – ”Konservativt samarbete lönar sig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges blågula maktskifte imponerar redan ute i Europa. Sverige har rentav blivit en ”realistisk” förebild för andra länder, menar den nederländska Europaparlamentarikern Rob Roos. EU:s övriga medlemsstater borde följa Sveriges exempel, tycker Roos.

Sverigebilden ser ut att ljusna.

Under covid var Sverige inte lika tokiga som andra länder, även om man även här svalde vaccinhysterin. I januari samlades dock 10.000-15.000 svenskar på Sergels torg, en av de största politiska demonstrationerna i landet i modern tid, för att säga kraftigt nej till detta.

Och nu imponerar Sveriges nya ”nationalkonservativa” regering, som vissa kallar den och som enligt vänstern i bakgrunden rattas av Sverigedemokraterna, redan ute i Europa.

Den nederländska EU-parlamentarikern Rob Roos, som är vice ordförande i Europeiska konservativa och reformistiska gruppen, ser redan Sverige som en förebild.

Enligt Roos, som nyligen blev världsberömd när han avslöjade att covidvaccinet aldrig testades mot smittspridning, är det inte Ukrainakriget – som EU hävdar – utan den ”ogenomtänkta energiomställningen” som ligger bakom Europas energikris.

Läget i Europa är nu så illa att miljontals människor inte kan klara sina utgifter, påpekar han.

– EU skyller allt på Putin. Hans krig är skamligt, men inflationskrisen är en direkt konsekvens av den huvudlösa energiomställningen. Vi vägrade investera i kärnenergi. I stället investerade vi i opålitlig sol- och vindenergi. Det är detta som gjort oss beroende av Putin. Resten är historia.

– Nu vill kommissionen införa ett pristak. Billigare energi behövs, men att sätta ett pristak är ingen långsiktig lösning. Det verkliga problemet är bristen på energitillförsel, fortsätter Roos.

– Vi måste öka denna tillförsel.

Enligt Rob Roos är Tyskland ett exempel på hur man INTE ska göra.

– Det naiva Tyskland har bestämt sig för att stänga alla kärnkraft i april, fortsätter EU-parlamentarikern. Men den nya realistiska koalitionen i Sverige går ”all in” i att bygga nya kärnkraftsverk. Och förbudet mot att starta upp gamla kärnkraftsverk tas bort.

Det är så man borde göra i stället, som Sverige, förklarar han.

Samtidigt gratulerar han nya nationalkonservativa regeringen i Italien, och hoppas på liknande genomtänkta och realistiska lösningar för framtiden ifrån den.

– Jag är optimistisk att även Italien kommer omfamna kärnkraften, säger han. Detta visar att konservativa samarbeten lönar sig. Och jag själv kommer också engagera mig för detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program