Bill Gates om energikrisen: ”Bra på lång sikt” – påskyndar grön omställning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Justing Greening meets Bill Gates" © Foto: Russell Watkins/DFID (CC BY 2.0)

Microsoft-grundaren Bill Gates tycker det är bra att Europa gör sig oberoende av rysk gas, för det kommer påskynda övergången till ”grön” energi.

Det är i en intervju med CNBC som Bill Gates bland annat hävdar att ”hela världen”, inte bara rika länder, måste uppnå noll så kallade koldioxidutsläpp.

Företag som inte bryr sig om ”klimatet” går emot kapitalismens idé, hävdar han, bland annat eftersom företagen kan komma att påverkas ”svåra väderhändelser”.

– Klimatet påverkar ekonomin, vilket påverkar inveesteringar.

Enligt Gates har många dock varit lite för optimistiska när det gäller hur snabbt den ”gröna” omställningen i realiteten skulle ske.

På kort sikt är energikrisen i Europa ett problem eftersom länder kommer gå tillbaka till icke-ryska kolvätekällor för att klara sin energiförsörjning, förklarar han.

Så det är ett bakslag. Men på lång sikt är energikrisen och det som nu hänt i Europa bra, tycker Gates, eftersom det kommer påskynda omställningen.

– Att hålla dessa ekonomier i anständig form är en prioritet, säger han om Europa.

– Å andra sidan är det bra på lång sikt, eftersom människor inte kommer vilja vara beroende av rysk naturgas, så de kommer att övergå till dessa nya tillvägagångssätt snabbare.

Bill Gates avgick som Microsofts vd 2000 för att fokusera på sin stiftelse Bill & Melinda Gates Foundation. Han har sedan dess figurerat som ”expert” i en rad andra frågor, som vaccin och klimatet. Inte minst har han varit en centralgestalt under den så kallade pandemin. Bill Gates är den näst största finansiären av globalistorganisationen WHO. Han har också köpt upp enorma mängder jordbruksmark i USA och är idag landets största markägare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program