Ukrainsk flykting i Sverige: ”Jag vill inte bo här, det är farligt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Minst två grupper så kallade ”okända män” försökte ta sig in på ett boende för ukrainska flyktingar i Örebro förra veckan, rapporterar P4 Örebro. De kvinnliga flyktingarna som bodde där blev jätterädda och Sverige beskrivs som ett farligt land.

Det var en natt i förra veckan som minst två grupper så kallade ”okända män” försökte ta sig in på ett vandrarhem i Örebro som huserade ukrainska flyktingar.

Männen slog aggressivt på dörren till boendet där den ukrainska flyktingen Oksana och två av hennes väninnor befann sig.

Kvinnorna släppte aldrig in männen, men de lyckades ändå till slut ta sig in i byggnaden. Sedan försökte de ta sig in i ett sovrum där en ukrainsk kvinna och hennes två barn fanns.

Händelsen var en skräckupplevelse.

Men det var alltså bara den första gruppen. Senare på natten kom ytterligare en grupp män, som också försökte ta sig in på boendet.

– Jag vill inte bo här, för jag är rädd. Det är inte farligt som mitt land, men fortfarande farligt, säger Oksana till Sveriges Radio. Det var aldrig någon som slog på min dörr i Ukraina. De sa att Sverige var ett säkert land, men det har jag inte sett.

Enligt tidningen Samnytt var det först somalier som försökte ta sig in på boendet, sedan araber.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program