Efter vaccinet – covidsmittan ”exploderar” i Europa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Efter att Europa massvaccinerats ökar nu covidsmittan igen. Det talas om en ”femte våg” och en ”explosion” av covid-19. I Storbritannien, där de flesta fått det så kallade vaccinet, rapporteras tiotusentals nya covidfall om dagen.

Tidigare i veckan rapporterade Swebbtv om hur coronaviruset ökar i flera europeiska länder igen.

Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC har börjat markera länder som röda eller mörkröda igen, vilket påvisar en relativt hög smittspridning.

Lettland stänger nu ner samhället och pekar ut ovaccinerade som orsak. I Finland talas det om en ”femte våg”. Smittan ökar även i länder som Tyskland och Irland.

Aftonbladet skriver idag om en ”ny kraftig coronavåg” över stora delar av Europa. Enligt tidningen handlar det om en okontrollerad smittspridning på många platser.

I Polen har man 5.000 nya smittfall om dagen.

– Vi står mitt i en pandemiexplosion, säger landets hälsominister Adam Niedzielski enligt Aftonbladet.

I media läggs skulden på att alla inte vaccinerat sig.

Men i Storbritannien har 86 procent av alla invånare över 12 år tagit minst en dos så kallat vaccin, uppger Aftonbladet. Det hjälper dock inte. Smittan ökar kraftigt och antalet nya covidfall ligger mycket högre än i andra västeuropeiska länder. Igår onsdag registrerade Storbritannien 49.139 nya coronafall och 179 covidrelaterade dödsfall. Enligt regeringen kan det snart handla om 100.000 nya fall per dag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program