”En revolution” – 10.000-tals lastbilsförare i protest mot vaccinpass

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Just nu är en massiv lastbiljskonvoj på väg mot Kanadas huvudstad Ottawa för att stoppa vaccinpasset som landets vänsterliberala regering infört. 50.000 lastbilsförare sägs delta och över en miljon människor väntas vara med på en stor demonstration på lördag. Demonstranterna säger att de inte kommer lämna parlamentet förrän de får tillbaka alla sina rättigheter eller premiärministern Justin Trudeau avgår.

Det var i söndags som lastbilsförare började sin färd mot Kanadas huvudstad Ottawa.

Detta i protest mot premiärminister Justin Trudeaus vaccintvång för lastbilsförare som gäller från och med den 15 januari. Landets regering kräver alltså att lastbilsförarna ska ta ett ”vaccin” som inte ens fungerar mot omikronvarianten av Sars-cov-2.

”Convoy for Freedom 2022”, heter protesten.

Demonstranterna har samlat in flera miljoner kanadensiska dollar, skriver Reuters.

Enligt nyhetsbyrån är lastbilsindustrin avgörande för landet. Handel för 521 miljarder amerikanska dollar sker årligen via transporter mellan Kanada och USA.

Och en betydande andel, cirka 15 procent, av alla lastbilsförare har inte vaccinerat sig.

– Justin Trudeau har en vaccinstörning. Varje dag talar han om det. Det är det enda han talar om, säger den kanadensiska före detta NHL-stjärnan Theo Fleury i en kommentar till Fox News angående lastbilsprotesten.

– Men just nu sker den största revolutionen vi haft. Du har förmodligen inte hört talas om den. 50.000 lastbilsförare och 1,4 miljoner människor är på väg till parlamentet i Ottawa och de kommer stanna där tills Trudeau avgår eller tills politikerna ger tillbaka oss alla våra rättigheter.

Lastbilskonvojen har antänt hela landet, fortsätter han.

– Jag har aldrig sett mitt land stå bakom något på det här sättet på väldigt länge, säger hockeyproffset.

– Det krävs ju väldigt mycket för att kanadensare ska bli arga, inflikar Fox News programledare Laura Ingraham.

– Jag spelade hockey för mitt land och representerade mitt filk. Men det som händer i Kanada nu är mycket större än det, svarar Theo Fleury. Det är därför jag lånat ut mitt namn till detta. Jag är en patriot. Jag vill ha tillbaka min frihet, precis som resten av folket.

”Mer än 50.000 lastbilschaufförer och över en miljon människor förväntas delta i demonstrationen den 29 januari på Capitol Hill i Ottawa. Arrangörerna säger att man inte kommer lämna förrän alla vaccinkrav har släppts”, skriver nättidningen Kawartha411.

– Vi är ett fredligt land som skyddat nationer över hela världen från tyranniska regeringar som förtryckt sitt folk, men nu verkar samma sak pågå här. Vi tar striden till regeringens tröskel och kräver att de stoppar alla restriktioner, säger en av arrangörerna.

Både vaccinerade och ovaccinerade lastbilschaufförer deltar i konvojen.

I ett svar hävdar Justin Trudeau att lastbilsdemonstranterna är en ”liten utkantsminoritet” som har ”oacceptabla åsikter” och ”inte representerar åsikterna hos kanadensare som ställt upp för varandra”, rapporterar The Post Millenial.

Premiärministern påstår också att han har ”vetenskapen” på sin sida.

I sociala medier publiceras stora mängder filmer från lastbiljkonvojens resa genom landet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program