KATERINA JANOUCH
Till och med Miljönazisterna själva börjar förstå att folk är förbannade på dem

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det går inte att ta miste på att allt fler kraftfullt reagerar på Miljöpartiets destruktiva kraft och faktiskt ett hybrisartat vansinne. Ja, jag kallar dem för Miljönazister eftersom deras agerande kan jämställas med hur det skulle kunna se ut om verkliga nazister kom till makten i Sverige. Men istället för att det lilla extremistpartiet och dess skräniga och impopulära språkrör Bolund och Stenevi åtminstone försöker lyssna på och ta intryck av medborgarnas åsikter och önskemål – som ju är brukligt i ett demokratiskt samhälle – vänder de dövörat till och blir allt mer extrema i sin politik och i sin önskan att styra medier. Miljöpartiets övergrepp och förstörelse av Sverige kan vara något av den värsta politiska katastrof som drabbat vårt land i modern tid. Det är som att i full storm ge skeppets roder till en påtänd gorilla och tro att vederbörande ska lyckas få båten tryggt i land.

Sverige som vi känner det har varit ett välfungerande land, med en stark industri tack vare tillgång på billig och ren energi, som kommit av väl utbyggd kärnkraft. I modern tid har ingen här behövt vare sig svälta eller frysa, eftersom vi också haft fungerande sociala skyddsnät för att hjälpa de medborgare som på olika sätt hamnat snett. Faktiskt har välfärden varit ett av Sveriges starkaste kort. Nu hotas allt det vi varit vana vid och det som gjort Sverige internationellt till ett av världens bästa länder att bo i. Miljöpartiets politik skapar ett utarmat samhälle där människor blir fattigare, där polariseringen och de sociala orättvisorna ökar, där kriminaliteten exploderar och kvinnorna blir villebråd för det sexuella våldet. Dieseln är nu dyrast i världen vilket hotar såväl landsbygden som industrin, för att inte tala om transporterna och därmed tillgången på livsnödvändigheter. Också jobben sinar när företag inte kan utvecklas. Vi riskerar också att vårt land förpestas av miljöfarliga vindkraftverk, såväl svindyra som ineffektiva, och förödande för djur, insekter och fåglar. Miljönazisternas politik är helt enkelt det värsta som kan hända ett land.

Opinionssiffrorna talar sitt tydliga språk, allt fler vänder sig mot partiet som tunnar ut plånboken och gör Sverige till ett skithålsland, om ni ursäktar min svenska.

Folks heliga vrede syns inte minst i sociala medier. Igår kom ett intressant inlägg på Twitter, skrivet av Marcus Friberg som är kommunalråd och gruppledare för Miljöpartiet i Helsingborg. ”Hur det är att vara miljöpartist? Bara den senaste timmen har jag blivit kallad psykiskt sjuk, korkad, landsförrädare, borde ställas inför riksrätt, hjärntvättad och lågt IQ. Varför?” frågar sig Friberg. Retoriken är givetvis en reaktion på att människor börjar få mer än nog, och det vittnar även svaren Friberg får på Twitter om. I skrivande stund är det 425 svar, varav 99% är djupt kritiska mot Friberg. ”Er samverkan med islamister kommer att förpassa vår demokrati till historien och Sverige kommer att upphöra vara den rättsstat vi känner idag. Därför” är ett av svaren. En annan användare skriver: ”För att det stämmer. Måste vara ärlig. Det finns inget motiv för er vansinniga politik och det ni lyckats genomföra är ren katastrof. Riksrätt låter nog hårt men vad ska man göra med några som medvetet förstör landet på svagast möjliga mandat?” Ytterligare en användare: ”Därför att ni är Sveriges motsvarighet till Kambodjas Röda Khmerer. Ni är galna fanatiker som just nu håller på och avvecklar Sverige som utvecklad industrination och döma oss alla till en framtid i knapphet. Sen sitter du och beklagar dig över att folk inte tycker om er?”

Miljönazisterna är det parti som tydligast försöker skapa splittring i Sverige genom det enfaldiga färgpratet om ”blåbrunt”, medan de själva är det enda parti som härbärgerat öppet fascistiska krafter i sina toppskikt. Som fd bostadsministern och tillika islamisten Mehmet Kaplan som fick lämna sin post då hans samröre med Grå Vargarna avslöjades (fast det sas aldrig vara den direkta anledningen till hans sorti) och islamisten Yasri Khan som vägrade ta kvinnor i hand, något som rimmar illa med Miljöpartiets högtravande floskler om att de bryr sig om kvinnor och är feminister. Idag är Miljöpartiet en språngbräda för klanröster och islamister som tagit sig hela vägen in i den högsta regeringsmakten där de bland annat vill kartlägga människor utifrån tro och ”ras”. Och det är också Miljöpartiet som vill öppna Sveriges gränser på vid gavel för oreglerad asylinvandring. Samtidigt som man tycker det är helt okej att människor inte behöver bidra tills samhället eller försörja sig själva. Det ena tokiga utspelet efter det andra kommer från Miljöpartiets håll, nästan så man undrar om detta politiska clownparti är ett socialt experiment för att se hur stort tålamodet är hos ett redan hårt prövat folk. Men nu vankas alltså en smula eftertanke i de egna leden. Marcus Fribergs tweet är en – om än liten – indikation på att somliga miljöfascister kanske börjar ifrågasätta vad deras parti håller på med.

Det är inte en dag för tidigt.

KATERINA JANOUCH
programledare Swebbtv, författare och journalist, aktuell med satirboken ”Helt Oacceptabelt” som du kan köpa här

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program