Världsettan portas från Australian Open – om han inte vaccinerar sig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världsettan i tennis Novak Djokovic. Foto: Peter Menzel

Världsettan i tennis, serben Novak Djokovic, och andra tennisspelare som inte vaccinerar sig mot covid-19 kommer inte släppas in i Australien för att medverka i 2022 års första grand slam-turnering Australian Open, uppger Radiosporten/TT. Landets regering meddelar att man stänger ute ovaccinerade.

Ovaccinerade spelare kommer inte släppas in i Australien inför tennisturneringen Australian Open 2022.

Det bekräftar nu landets invandringsminister Alex Hawke. Den som vill komma in i Australien – som enligt många kritiska röster förvandlats till en brutal polisstat under coronaviruset – måste ha tagit två doser så kallat coronavaccin.

Därmed kan världsettan Novak Djokovic förlora sin titel i turneringen, om han inte vaccinerar sig.

Hittills har Djokovic inte velat avslöja sina vaccinationsstatus. Men enligt Radiosporten ska han tidigare ha antytt att han inte vill vaccinera sig.

Och det kanske inte är så konstigt, bland annat med tanke på att det franske tennisproffset Jérémy Chardy nyligen tvingades avbryta säsongen eftersom vaccinet gjort honom funktionsnedsatt.

Deltar Djokovic inte kommer Australian Open-titeln 2022 gå till någon annan. Och fler spelare kan alltså missa tävlingen, om de inte vaccinerar sig.

– Jag vet inte om jag ska till Australien, jag vet inte vad som händer. För närvarande är situationen inte alls bra, säger Djokovic till serbiska Blic, enligt Radiosporten/TT.

Novak Djokovic påpekar också att han ogillar den fiendskap som uppstått mellan vaccinerade och ovaccinerade. Han vill inte att någon ska diskrimineras. Men oavsett om han vaccinerar sig eller inte kommer han inte säga det offentligt, eftersom han inte vill bli en del av något ”vaccinationskrig”, säger han i Blic.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program